Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prevádzkovateľ česko-slovenskej satelitnej platformy Skylink, spoločnosť M7 Group, informuje o voľnom vysielaní programov Viasat Explore a Minimax.

Od utorka 5. 5. 2020 do utorka 2. 6. 2020 sa môžu všetci zákazníci Skylinku tešiť na voľné vysielanie dvoch programov.

Ako prví predstavíme dokumentárny program Viasat Explore. V sérii Obrovské staviteľské chyby ukáže, prečo sa celkom nový most náhle a tragicky zrútil, ako vŕtanie ropy spustilo najväčší vodný vír, aký kedy v USA videli a ktorá berlínska pamiatka skrývala smrtiacu vadu designu. S ďalšou sériou Riečne monštrá sledujte extrémneho rybára Jeremyho Wadea na jeho love smrtiacich rýb na rôznych miestach, vrátane Bolívie, Ukrajiny, Kolumbie a Islandu.

Druhým programom je detský Minimax s obľúbenými hrdinami. Už od 4. mája si môžu deti užiť prvú sériu seriálu Mimi šéf: späť v hre, v ktorej sa s pomocou staršieho brata Tima prediera firemnou džungľou BabyCorp a snaží sa dosiahnuť niečo, čo je toľkokrát nemožné aj pre dospelého: rovnováhu medzi prácou a súkromím.

Ešte by sme radi informovali o zlúčení filmových programov Československo HD a Be2Can HD, ktoré sa spoja do nového kanála s názvom Film Europe+ HD. Prémiový filmový kanál Film Europe+ ponúka v lokálnej televíznej premiére snímky z najprestížnejších svetových filmových festivalov, ale aj zlatý fond československej kinematografie. Film Europe+ HD vysiela ako 24-hodinová verzia, bez reklám. Zmena prebehne 4. 5. a program bude dostupný na parametroch a pozícii pôvodného Československo HD.

Detský program Minimax môžete sledovať so službou Skylink Live TV aj na mobile, tablete, PC alebo inteligentnom TV.

 

Technické parametre pre naladenie programov:

Program:Viasat ExploreMinimax 
Pozícia vo FastScan:127162 
Satelit:Astra 23,5°EAstra 23,5°E 
Kmitočet:11 934 MHz11 973 MHz 
Polarizácia:VertikálnaVertikálna 
FEC: 3/4 2/3 
Symbolová rýchlosť:27 500 kS/s29 900 kS/s 
Norma:DVB-S2 / 8PSKDVB-S2/ 8PSK 
Pilot:OnOFF 

Pre príjem programov je potrebný HD satelitný prijímač (najlepšie s certifikátom Skylink READY).

Značky: