Služba je dostupná pre predplatiteľov Google One vo vybraných krajinách.

Virtuálna privátna sieť od Google bola doteraz dostupná výhradne pre používateľov Android zariadení, čo sa však teraz mení. Služba prichádza aj do systému iOS a je súčasťou Premium plánu Google One od 2 TB. Výhodou pritom je že tento Premium balík vrátane VPN, je možné zdieľať až s 5 členmi rodiny. Tí môžu tento plán používať zadarmo a aj bez ohľadu na platformu.

Keď zapnete VPN, vaše online dáta sú chránené tým, že sa prenášajú cez silne zašifrovaný tunel. Tunel VPN prevádzkuje Google prostredníctvom svojich zabezpečených globálnych serverov. Portál GSMArena informuje, že služba VPN od Google získala aj tri nové funkcie, ktoré spravujú zapínania a vypínanie VPN siete podľa predom definovaných scenárov. 

VPN Android smartfón
Zdroj: Tom´s Guide

VPN od Google má samozrejme zabudované aj pokročilé zabezpečenie. Koncové systémy boli podrobené nezávislej kontrole, pričom “VPN by Google One” získala úplnú certifikáciu od Aliancie pre internet vecí (ioXt). Certifikát bol udelený po absolvovaní všetkých 8 bezpečnostných zásad ioXt.

Tento fakt by mal záujemcov o túto službu presvedčiť k tomu, aby sa spoľahli na bezpečnosť siete VPN a zverili jej svoje údaje. Google používateľov ubezpečuje, že Premium plány služby Google One v budúcnosti získajú aj ďalšie vylepšenia.

Google VPN je dostupná iba v niekoľkých krajinách. Očakávame, že čoskoro sa na tento zoznam zaradí aj Slovensko.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.