Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prestížny magazín Global Finance udelil VÚB banke ocenenie Najlepšia banka na Slovensku pre rok 2017.

Víťazov vyberali odborníci vo všetkých krajinách sveta podľa mnohých ekonomických parametrov i spokojnosti klientov.

Titul Najlepšia banka na Slovensku získala od magazínu Global Finance skupina VÚB v roku 2017 aj v minulom roku po tom, čo v rokoch 2012, 2014 a 2015 bola vyhodnotená ako najbezpečnejšia banka. Všetky banky posudzovali redaktori časopisu Global Finance po konzultáciách s firemnými finančníkmi, bankármi a analytikmi na celom svete.

Pri výbere rozhodovali objektívne kritériá, akými sú rast aktív, ziskovosť, geografický dosah, strategické vzťahy, nové vývojové aktivity a inovácie v oblasti produktov. Subjektívne kritéria zahŕňali názory analytikov trhu, ratingových agentúr, bankových konzultantov a iných odborníkov v odvetví. „Tento titul vnímame ako ocenenie našej práce, snahy sledovať súčasné trendy a napĺňať očakávania našich klientov,“ hovorí generálny riaditeľ VÚB banky Alexander Resch.

Časopis Global Finance udeľoval ceny najlepším bankám sveta už 24-krát. Kompletná správa o výbere bude publikovaná v májovom vydaní magazínu spolu s víťazmi z viac ako 150 krajín Afriky, Ázie, Tichomoria, strednej a východnej Európy, Latinskej Ameriky, Blízkeho východu, Severnej Ameriky a západnej Európy. “Ceny za najlepšiu banku udeľuje časopis Global Finance finančným inštitúciám, ktoré vynikajú pri poskytovaní služieb a produktov prispôsobených špecifickým potrebám klientov,” hovorí Joseph D. Giarraputo, vydavateľ a redakčný riaditeľ časopisu Global Finance, “Tieto banky možno nie sú najväčšie alebo najstaršie, ale ich energia a adaptabilita ich robí výnimočnými v tejto oblasti.”

Slávnostné odovzdávanie cien časopisu Global Finance Najlepšie banky sveta v roku 2017 sa uskutoční na každoročnom zasadnutí Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky vo Washingtone 14. októbra 2017.

Značky: