Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Online rezervačný systém je softvér, ktorý vám dokáže významne uľahčiť riadenie rezervácií a komunikáciu so zákazníkmi. V zásade umožňuje zákazníkovi zarezervovať si a zaplatiť za službu prostredníctvom webovej stránky, bez potreby komunikácie s jedným z vašich zamestnancov.

Či ponúkate prenájom foto ateliéru Bratislava alebo ste na čele fitness centra, systém vám ušetrí nielen čas, ale z dlhodobého hľadiska aj náklady. Pozrime sa bližšie na výhody a nevýhody online rezervačného systému.

Online rezervačný systémZdroj: Calendiari
Online rezervačný systém

Aké sú výhody online rezervačného systému?

Časová nenáročnosť

Keď sa zamyslíte nad postupmi pracovníkov zákazníckeho servisu, je zrejmé, že veľa času zaberie vybavovanie telefonátov a e-mailov, ktoré súvisia s rezerváciami. Nakoniec môže zákazník na svoj termín dokonca zabudnúť.

Vďaka online rezervačnému systému spravíte viac za kratší čas. Keď si niekto rezervuje službu, systém dotyčnému pošle pred termínom upozornenie. Zákazník nezabudne na rezerváciu a vy nestratíte čas a možný príjem. Nemusíte sa zamestnávať zbytočnými telefonátmi alebo písaním e-mailov. Systém spraví všetko za vás a vy so zamestnancami sa môžete sústrediť na zdokonaľovanie vašich služieb.

Funguje 24 hodín denne

Jednou z hlavných výhod online rezervačných systémov je, že umožňujú zákazníkom vykonať rezerváciu v čase, ktorý im najviac vyhovuje. Online rezervácia na kurz už nemôže byť jednoduchšia. Ak sa nad tým zamyslíte, je oveľa pravdepodobnejšie, že zákazníci urobia rezerváciu večer, pretože budú mať viac času na surfovanie po internete. To všetko vedie k zvyšovaniu počtu rezervácií a ziskov.

Spokojnejší zákazník

Väčšina zákazníkov dnes očakáva, že dokáže všetko vybaviť rýchlo a jednoducho. Ľudí prestávajú baviť dlhé telefonáty či čakanie v rade. Online rezervačný systém je skvelým riešením tohto problému. Zákazníci už nebudú musieť stáť v rade, pozerať sa na hodinky a čakať, kým sa im budete môcť venovať.

Online rezervačný systémZdroj: Calendiari
Online rezervačný systém

Aké sú nevýhody online rezervačného systému?

Nutné internetové pripojenie

Hoci je v súčasnosti prístup na internet dostupný takmer pre každého, stále platí, že jednou z hlavných nevýhod online rezervačných systémov je ich závislosť od internetového pripojenia.

Žiadny osobný kontakt

Ďalšou nevýhodou online systému je, že chýba priama interakcia so zákazníkmi. Aj keď to môže pre byť pre niektorých zákazníkov výhodou, štatisticky je stále oveľa efektívnejšie, aby vaši zákazníci cítili ľudskosť, keď komunikujú s vaším tímom. A keďže online rezervácie sú plne automatizovaným systémom, majú tendenciu pôsobiť neosobne.

Z online rezervačného systému môže vyťažiť mnoho spoločností. Od súkromnej kliniky (objednávky – dentálna hygiéna, kontrola…) až po joga štúdium. Podstatné je zvážiť všetky výhody a nevýhody a spraviť informované rozhodnutie.