Áno, Mercedes-Benz rozhodne ide do elektriny plnou parou. Chce jednak vyrábať elektrické autá, ale zároveň sa aj postarať, aby elektrina, ktorou sa toto auto nabíja bola zelená. Vo svojich fabrikách v Nemecku chce používať len elektrinu z obnoviteľných zdrojov. Pozrite sa, ako sa mu podarilo kompaktné elektrické SUV s názvom EQA.

EQA sa začne na slovenskom trhu predávať už 9. apríla a na úvod bude k dispozícii EQA 250 so štartovacou cenou 51 708 eur s DPH.

EQA predstavuje vstupnú bránu do sveta elektromobility značky Mercedes-EQ. Bude ponúkať širokú paletu modelov s výkonmi od 140 až po 200 kW, s náhonom na predné či na všetky kolesá. V budúcnosti sa objaví aj špeciálna verzia EQA s dojazdom viac ako 500 kilometrov (podľa WLTP).

Ponuka EQA začína s modelom EQA 250 (kombinovaná spotreba elektriny: 19,1 — 17,7 kWh/100 km; kombinované emisie CO2: 0 g/km) s výkonom 140 kW (190 k) a dojazdom podľa WLTP na úrovni 399 až 426 kilometrov. Dvojvrstvový lítium-iónový akumulátor je konštrukčným prvkom v podlahe vozidla a jeho energetická kapacita je 66,5 kWh (maximálne napätie 420 V a nominálna kapacita 190 Ah). Aby boli splnené požiadavky v oblasti zvukového komfortu a komfortu kmitania typické pre značku Mercedes, bol elektrický pohon komplexne odpojený od podvozku a karosérie. Vďaka krútiacemu momentu 375 Nm je vozidlo aj dostatočne svižné. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h zvládne za 8,9 sekundy a jeho maximálna rýchlosť je obmedzená na 160 km/h. Na prvých zákazníkov už čaká špeciálna uvádzacia verzia Edition 1, ktorá bude k dispozícii iba počas prvého roka po uvedení EQA trh.

Mercedes EQA 250 a jeho čelná maska

Aj ďalšie varianty

Nasledovať budú ďalšie varianty. Na jednej strane ešte športovejšie modely s náhonom na všetky kolesá s dodatočným elektrickým hnacím reťazcom (eATS) a výkonom viac ako 200 kW (272 k). Na strane druhej verzia s dojazdom viac ako 500 kilometrov (WLTP). Mercedes-EQ pritom vidí riešenie dlhšieho dojazdu nie iba v nevyhnutne väčších akumulátoroch, ale v dôslednom zvyšovaní efektivity všetkých komponentov vozidla.

Model EQA je evidentne blízkym príbuzným modelu GLA, preberá všetky jeho vlastnosti a kombinuje ich s efektívnym elektrickým pohonom. EQA disponuje ihneď viditeľným čiernym panelom na mieste prednej masky s centrálnou hviezdou, ktorý je typický pre značku Mercedes-EQ. Miesto na sedenie je typicky pre vozidlá SUV vysoké a vzpriamené . To znamená pohodlné na nastupovanie a vystupovanie, ale je z neho aj dobrý výhľad dookola. Sériovo možno zadné operadlo rozdeliť v pomere 40 : 20 : 40 a každú jeho časť možno sklopiť samostatne. Batožinový priestor poskytuje využiteľný objem od 340 do 1320 litrov.

Mercedes EQA 250 pri pohľade zospodu

Stvorený na plachtenie

S hodnotou cw od 0,28 dosahuje EQA veľmi dobré výsledky. Čelná plocha A predstavuje 2,47 m2. Medzi najdôležitejšie aerodynamické opatrenia patrí kompletne uzatvorená regulácia chladiaceho vzduchu v hornej časti, aerodynamicky optimalizovaný predný i zadný nárazník, hladký, takmer kompletne uzatvorený spodok vozidla, špeciálne optimalizované aerodynamické kolesá a k nim prispôsobený spojler kolesa vpredu a vzadu.

Sériovo dodávané tepelné čerpadlo je súčasťou teplotného manažmentu. Využíva sa aj odpadové teplo z elektrického pohonu. Pred štartom modelu EQA možno okrem toho predklimatizovať jeho interiér. Táto funkcia sa ovláda priamo prostredníctvom infotainmentu MBUX alebo aplikácie Mercedes me.

Prostredníctvom služby a karty Mercedes me Charge môžete využívať momentálne najväčšiu sieť nabíjacích staníc na svete: v súčasnosti celosvetovo disponuje 500 000 nabíjacími miestami s možnosťami nabíjania striedavým a jednosmerným prúdom. Z toho ich je viac ako 200 000 v Európe. Služba Mercedes me Charge poskytuje pohodlný prístup k nabíjacím stojanom od rozličných poskytovateľov, pričom môžete využívať výhody integrovanej platobnej funkcie s jednoduchým vyúčtovaním. K modelu EQA získate službu Mercedes me Charge na rok bezplatne.

Mercedes EQA 250 pri pohľade zhora

Nabíjanie doma

EQA 250 možno v podstate nabíjať aj z domovej zásuvky ale bude to v prípade 230 V zásuvky trvať naozaj dlho. S domácou nabíjacou skrinkou (wallboxom) Mercedes-Benz však možno nabíjať omnoho rýchlejšie než prostredníctvom domovej zásuvky. Nabíjanie striedavým prúdom s výkonom 11 kW tak nabije toto vozidlo z 10% na 100% za 5 hodín a 45 minút. Vďaka rýchlonabíjacím verejným staniciam je možné vozidlo nabíjať výkonom až do 100 kW, doba nabíjania z 10% na 80% je potom približne 30 minút.

Pohodlné cestovanie, nabíjanie a platenie

Sériovo dodávaná navigácia s Elektrickou inteligenciou prispieva k jednoduchej manipulácii s modelom EQA počas každodenného jazdenia. Vypočítava totiž najrýchlejšiu cestu do cieľa. Na základe neustálych simulácií dojazdu sa pri výpočte berú do úvahy potrebné zastávky na nabíjanie a mnohé ďalšie faktory, ako napríklad topografia či počasie. Systém dokáže dynamicky zareagovať napríklad aj na zmeny dopravnej situácie a spôsob jazdenia vodiča. Vďaka službe Mercedes me Charge získate pohodlný prístup k nabíjacím staniciam rôznych poskytovateľov. Krátke časy nabíjania sa najmä pri dlhých trasách starajú o pohodlné cestovanie naprieč hlavnými dopravnými tepnami celej Európy.

Nabíjanie na stanici IONMITY pri Senci

Nabíjanie na stanici IONITY pri Senci

Cena testovacieho vozidla bola o niečo vyššia, tento model stál 64 350 eur. Spolu s vozidlom získavate výrobcom predpísanú údržbu počas 6 rokov alebo do 160 000 km, certifikát akumulátora na 8 rokov alebo 160 000 km, možnosť predĺženia štandardnej záruky až na 6 rokov alebo do 160 000 km, garanciu mobility Mobilo ako aj službu odvozu a dovozu vozidla na výrobcom predpísanú údržbu.

Fotogaléria

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu