Na deň plný lyžovania sa teraz môžete veľmi pohodlne dostať autobusom. Priamo z Bratislavy na rakúsky Stuhleck. Sú tu výborné podmienky na lyžovanie, bežkovanie či pestrá ponuka ďalších služieb. 

Kde to je?

Do najväčšieho lyžiarskeho strediska Stuhleck pri obci Spital am Semmering na východe Rakúska jazdia teraz autobusy Slovak Lines Express každú sobotu, nedeľu a počas (slovenských)
sviatočných dní ako aj počas prázdnin. A to počas celého obdobia s vhodnými lyžiarskymi podmienkami.

Lyžiarske stredisko Stuhleck vás určite nezklame. Zjazdovky sú upravené a zasnežené, rady na lanovky či vleky nie sú veľké a mali sme dosť času na lyžovanie. Okrem lyžovania, bežkovania alebo turistiky je k dispozícii aj sánkovanie. Využiť sa dajú aj služby lyžiarskej školy.

Kde si kúpim lístok?

Cestovné lístky vrátane Skipassu sa dajú zakúpiť cez online predaj na webovej stránke dopravcu alebo v niektorej pokladnici na náhradnej autobusovej stanici Nivy. Odporúčame vám, aby ste si ho zakúpili vopred. Autobusy odchádzajú z autobusovej stanice Nivy o 7 hodine ráno a približne o dve hodine sme dorazili na miesto priamo pod lyžiarskym strediskom. Skipassy dostanete od vodiča autobusu, ktorý nám tiež  poskytol základné informácie.

Prečo skôr autobus ako auto?

Výhodou autobusovej dopravy je to, že v čase obeda sa môžete prísť prezliecť do autobusu, rovnako si tu môžete oddýchnuť, najesť sa a napiť a potom opäť vyraziť na svah. Slovak Lines nezabúda ani na bežkárov alebo turistov so záujmom o prechádzky po zasneženej krajine. Pre nich sú k dispozícii lístky bez skipassu. Zaujímavá je aj reštaurácia W11, ktorá sa nachádza v hornej stanici lanovky. Okrem obrovských porcií jedla a príjemného personálu je tu aj nádherný výhľad na celé okolie.

Autobus odchádza späť do Bratislavy o 16:30. Využité skipassy sme odovzdali vodičovi autobusu. Po celodennej lyžovačke je veľmi fajn sadnúť si do vyhriateho autobusu a pritom nemusíte ani riešiť otázku či si dať o obedu pivo či niečo ostrejšie. Cestou späť môžete pokojne podriemkávať.

Čo to stojí?

Doprava + Skipass

dospelý (od 19 rokov) – 55 Eur

mládež (15 ÷ 18 rokov) – 51 Eur

deti (do 14 rokov) – 37 Eur

Doprava bez skipassu – jednotne 25 Eur

Odchod autobusu z Bratislavy je z nástupištia číslo 4 o 7:00, príchod na Stuhleck orientačne o 9 hodine. Odchod späť do Bratislavy je o 16:30, orientačný príchod na AS je 18:30.  Cestovný lístok je platný jeden deň. Slovak Lines odporúča zakúpiť lístok aspoň jeden deň vopred.

Lyžiarske stredisko Stuhleck nám poskytlo jednu 6-sedačkovú lanovku dve 4-sedačkové lanovky a šesť vlekov, a k tomu všetkému ešte 24 km dobre upravených zjazdoviek. Na všetkých lanovkách vás bude čakať pre rakúsko typicky ochotný personál, ktorý v prípade začiatočníckych chýb pomôže s nastupovaním a vystupovaním. Stredisko okrem toho ponúka nádherné panoramatické výhľady a to aj vo výške 1774 metrov, v najvyššom bode strediska, na ktorý vás, pravdaže, pohodlne dopraví lanovka. S autobusom Slovak Lines je to jedna z najlacnejších možností ako sa sem pohodlne dostať.

Nechajte nám správu