Pre jednoduchšiu komunikáciu.

Prehliadač Opera priniesol počas minulého roka viacero užitočných funkcií, ako je blokovanie reklamy, šetrič batérie či bezplatnú VPN službu. Rozširovanie funkcionality postupne pokračuje a aktuálna verzia s označením 45.0.2552.635 prináša okrem zmeny dizajnu aj zabudovanie obľúbených komunikačných služieb.

V praxi to znamená, že prostredníctvom bočného panelu máte rýchly prístup k službám Messenger, WhatsApp alebo Telegram. Netreba nič inštalovať, Opera vytvorí pre tieto služby špeciálne okno, ktoré je možné jednoducho vytiahnuť a skryť. Uľahčuje to komunikáciu, nemusíte mať totiž otvorený samostatný list medzi webovými stránkami, ktoré reálne prezeráte. Bočný panel je možné kedykoľvek skryť alebo ho nechať pripnutý na ľavom boku.

Je praktické, že ikony komunikačných služieb v bočnom paneli obsahujú aj notifikácie. Máte teda prehľad, či vám niekto od posledného otvorenia okna s komunikátorom napísal alebo nie. A taktiež si môžete nastaviť, či okno s komunikátorom prekryje časť práve otvoreného listu alebo rozdelí obrazovku na dve časti. Druhá možnosť je praktická v prípade, ak si s niekym dlhšie píšete.

Bočný panel novej Opery. Červená bodka pri ikonke služby Messenger znamená, že máme neprečítanú správu

Zdroj: Opera

Prečítajte si aj:

Tipy, triky a užitočné rozšírenia pre prehliadač Opera

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit