Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť MP – Media Production, s.r.o. podala žiadosť o licenciu na celoplošné digitálne televízne vysielanie nového televízneho kanála PARK TV a Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom zasadnutí dňa 27.9.2017 túto žiadosť schválila a udelila spoločnosti licenciu č. TD/190.

Udelená licencia oprávňuje televízny kanál PARK TV šíriť nielen na Slovensku, ale aj kdekoľvek inde v zahraničí. Na Slovensku a v Čechách sa bude PARK TV šíriť v sieťach káblových, IPTV, MMDS a ďalších operátorov ako aj v DVB-T či prostredníctvom satelitu, nie ako voľný kanál, ale ako súčasť platenej televíznej ponuky partnerov poskytujúcich televízne kanály domácnostiam.

Podľa udelenej licencie je spoločnosť oprávnená šíriť aj doplnkové služby. Venovať sa chcú hlavne službe HbbTV.

PARK TV je nový televízny live kanál. Hlavní hrdinovia budú zvieratá zo záchranných staníc, parkov a ZOO, exotické ale aj neexotické stredoeurópske. Vysielanie bude mať dennú réžiu v podobe operátorov, ktorí zabezpečia ovládanie kamier umiestnených medzi zvieratami tak, aby divák videl zaujímavé detaily (kŕmenie zvierat, čistenie zvierat a podobne).

PARK TV je pohodový televízny kanál pre všetky generácie. Divák bude vždy vedieť čo môže na kanály očakávať a vždy to tam nájde. Z odborného hľadiska to bude skutočný Infotainment. Použitá bude „knižná“ grafika pripomínajúca storybook, keďže čo zviera pred kamerou, to iný zvierací príbeh.

Súčasťou vysielania budú odborné aj odľahčené zvukové, textové a obrazové informácie o zvieratách a ich svete, kvízy a interaktívne prvky, ale aj návštevníci spolupracujúcich parkov pri rôznych aktivitách. Diváci budú môcť v spolupráci s PARK TV aj posielať finančné dary určené jednotlivým zvieratám alebo parkom, tak ako to je v zahraničí.

V dolnej lište budú „spravodajské“ informácie zo sveta zvierat, ako u spravodajských kanálov, a to 24 hodín denne. Interaktívne prvky budú napríklad v podobe prenechania ovládania kamier v určenom čase a určeným spôsobom divákom.

Zvukové, textové a obrazové informácie vysielané v nepravidelných časoch budú nie len pre dospelých, ale vo večerných hodinách to budú aj príbehy o konkrétnych zvieratách v partnerských parkoch pre mladšiu aj staršiu mládež.

Na odľahčenie vysielania budú vo vysielaní použité aj odľahčené grafické prvky doplňujúce vtipným spôsobom dej pred kamerami, ako napríklad slnečník nad ležiacim tigrom, alebo srdiečko nad levím párom a podobne.

Poslaním PARK TV je priniesť divákom zážitkový oddych spojený so zaujímavými informáciami. PARK TV upokojuje, prináša pohodu, vyvoláva spokojný úsmev, informuje a motivuje. PARK TV prináša príbehy zvierat v spojení s informáciami o živočíšnom druhu, o zaujímavostiach z ich života, o ich vzťahu k človeku a naopak. PARK TV je oddych a vzdelávanie v priamom prenose.

Spoločnosť už má pod live kamerami prvé výbehy u jedného zo svojich partnerov pre spoluprácu. Konkrétne ide o záchrannú stanicu Malkia Park, ktorá vyrástla v posledných dvoch rokoch. Už v čase jej výstavby položili a poťahali potrebné káble a vopred si tak pripravili skoro 100 miest na live kamery. Aktuálne, v prvých výbehoch, ide o atraktívne exotické zvieratá, ktoré budú môcť vidieť diváci naživo a o ktorých sa počas vysielania dozviete množstvo zaujímavých informácií z ich života.

Spoločnosť rokujeme aktívne s viacerými potenciálnymi partnermi, ako napríklad Wild Park, Zveropark, ZOO Park a ďalší, ktorých v rôznych formách postupne radi zapojíme do projektu a v spolupráci s ktorými budeme prinášať live vysielanie alebo atraktívne záznamy z prostredia rôznych zvierat.

Ozvláštnením vysielania PARK TV budú v roku 2018 live prenosy zo všetkých dostihov zo Závodiska v Bratislave. V rámci PARK TV sa nevnímajú dostihy čisto ako športovú udalosť, ale ako jeden zo spôsobov práce s tak ušľachtilým zvieraťom, akým je kôň. Preto v spolupráci so Závodiskom prinesú aj trochu zvieracieho zákulisia športových koní a intímneho prostredia ich stajní.

Na technickom zabezpečení vysielania PARK TV spolupracuje s viacerými dlhoročnými strategickými partnermi. Jedným z nich je spoločnosť SITEL s.r.o. ktorá poskytuje HW platformu a rieši spracovanie a technickú distribúciu vysielania. Ďalšou je spoločnosť Stream Circle, a.s. ktorá dodáva a prevádzkuje playout systém, ktorý kompletne preformátovala do jedinečného riešenia vhodného pre úplné live vysielanie celého kanála a ktoréhokoľvek jeho prvku.

Značky: