Apple rozposiela maily používateľom registrovaným v beta programe, pričom sa ich snaží podporiť v tom, aby sa pustili do testovania beta verzií v rámci celého portfólia zariadení.

V praxi to znamená iba jedno – finálne verzie operačných systémov sú na dosah a Apple potrebuje vyladiť všetky detaily do dokonalosti a beta testeri v tomto procese zohrávajú dôležitú rolu. Za nás musíme povedať, že minimálne iOS 15 funguje od prvej verejnej beta verzie bez akýchkoľvek problémov – všetko pracuje tak ako má, či už systém alebo aplikácie, čo veľmi ceníme. Dlho sme neboli svedkami toho, že beta verzie iOS neobsahujú žiadne chyby a pod. Po iOS 15 sa nám zacnelo aj po WatchOS 8, nakoľko až spojitosť najnovších operačných systémov odhalí všetky nové/zaujímavé funkcie ekosystému. Ako iOS 15, tak aj WatchOS 8 prináša rôzne novinky, no reálne ich funkcionalitu môžete vyskúšať iba vtedy, ak budete mať nainštalované oba systémy súčasne.

Ako nainštalovať beta verziu systému WatchOS 8 do Apple Watch?

Základom je prehliadač Safari v iPhone, ktorý je spárovaný s Apple Watch. Do prehliadača zadáte URL: https://beta.apple.com. Na tejto stránke je potrebné prihlásenie sa do vášho Apple konta, odsúhlasenie postupu a následne si stiahnete inštalačný profil – treba kliknúť na „Enroll your devices“ a na ďalšej stránke – „Download profile“. Sťahovanie sa po odsúhlasení spustí automaticky a profil môžete okamžite nainštalovať (Apple Watch by mali byť pripojené ku nabíjačke a musia byť odomknuté). Hodinky sa po inštalácii profilu reštartujú.

Následne prejdite do aplikácie Watch – položka všeobecné – aktualizácia softvéru. Tu nájdete nový softvér, ktorý stiahnete a nainštalujete ako klasickú aktualizáciu. Súbor má viac ako 5 GB (Apple Watch 5. generácie), takže sťahovať odporúčame až po pripojení na Wi-Fi sieť – inak to v podstate ani nepôjde. Hotovo, stiahnete, nainštalujete a môžete používať nový WatchOS 8 už dnes.

Ak vás zaujíma, čo všetko nový WatchOS 8 prináša, tak kliknite na náš starší článok – TU.

Kompatibilita WatchOS 8. Vyžadovaný je min. iPhone 6s alebo novší so systémom iOS 14 alebo novším a jeden z nasledujúcich modelov Apple Watch.

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch SE
  • Apple Watch Series 6

Tak ako, idete do toho alebo počkáte na oficiálnu/finálnu verziu?

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE