Po Mapách je na rade ďalšia aplikácia z portfólia spoločnosti Google.

Navigačná aplikácia Waze sa teší čoraz väčšej popularite. Oproti všeobecne použiteľným Mapám Google ponúka detailnú navigáciu, ktorej hlavným cieľom je dostať vodiča na vybrané miesto čo najrýchlejšie.

Veľká používateľská základňa a množstvo funkcií pritom automaticky neznamenajú, že aplikácia bude bez nedostatkov. Aj v prípade, že sa sem tam nejaká chyba objaví, je tu ešte jedno nastavenie, ktoré by si zaslúžilo podporu podstatne skôr aj preto, že Waze vlastní Google.

Pokiaľ sa však budeme riadiť heslom “radšej neskôr ako nikdy”, tak môžeme konštatovať, že plnohodnotný tmavý režim konečne prichádza aj do aplikácie Waze. Aj keď aplikácia má možnosť nastavenia čiastočného tmavého režimu mapy, zvyšok aplikácie zostáva svetlý. Portál Android Police teraz informuje, že aplikácia Waze konečne dostane plnohodnotný tmavý režim.

Waze tmavý režim
Waze tmavý režim

Tmavý režim je dôležitý najmä pri navigačných aplikáciách, keďže ich svetlé zobrazenie na displeji automobilu môže počas noci odvádzať pozornosť, pôsobiť rušivo a byť dokonca aj nebezpečné.

Zdroj uvádza, že Waze zavádza tmavý režim pre vybraných používateľov v „alfa“ teste, čo naznačuje, že oficiálne vydanie nie je ďaleko. Tmavý režim sa objavil v špeciálnej verzii aplikácie Waze, no podľa dostupných informácií sa testeri stretávajú s množstvom chýb.

Dobrou správou je, že sprístupnenie tejto funkcie už nie je ďaleko.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu