Platenie cez Google Pay je k dispozícii pre hodinky s platformou Wear OS 2 a novšou.

Google oficiálne oznámil, že rozširuje podporu platenia cez Google Pay pomocou inteligentných hodiniek so systémom Wear OS do 16 ďalších krajín. V zozname sa nachádza aj Slovensko a to znamená jediné – pomocou Wear OS hodiniek už môžete platiť aj u nás.

Je dôležité zdôrazniť, že platenie cez Google Pay sa netýka iba nových Samsung Galaxy Watch4, ktoré boli predstavené včera, ale všetkých existujúcich hodiniek s platformou Wear OS 2 (resp. novšou) a zabudovaným NFC čipom. Pokiaľ teda používate Wear OS hodinky, je pravdepodobné, že môžete pomocou nich už platiť, resp. sa tak stane počas najbližších dní.

Pripomeňme, že Google z neznámeho dôvodu doteraz blokoval platby cez Google Pay pomocou hodiniek s Wear OS. Toto obmedzenie sa síce dalo manuálne obísť, avšak bolo to veľmi nepohodlné. Tento limit by mal byť už minulosťou.

Google takisto oznámil, že hodinky s Wear OS 2 dostanú vynovenú aplikáciu Správy a nové aplikácie a widgety v obchode Google Play. Spomenuté novinky by sa mali objaviť počas najbližších týždňov, avšak platby hodinkami cez Google Pay by mali fungovať na Slovensku už teraz.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit