WhatsApp ešte v novembri minulého roku oznámil, že upustí od podpory niektorých mobilných platforiem. Od 31.12. 2017 oficiálne končí podpora pre mobilné operačné systémy BlackBerry OS, BlackBerry 10 aj Windows Phone 8.0. Dôvodom je fakt, že spomínané platformy neponúkajú také možnosti, ktoré vývojári WhatsAppu potrebujú na neustále rozširovanie funkcií a inovácie jednej z najpopulárnejších komunikačných aplikácií na svete. 

Pokiaľ používate jeden z dotknutých operačných systémov a chcete plnohodnotne využívať aplikáciu aj do budúcna, WhatsApp odporúča upgradovať minimálne na Android vo verzii 4.0, iOS vo verzii 7, respektíve Windows Phone 8.1. Pokiaľ tak z nejakého dôvodu predsa len odmietnete spraviť, neznamená to, že vám WhatsApp prestane úplne fungovať. Zo začiatku len nebude možné  vytváranie nových účtov ani opätovná verifikácia tých existujúcich. Nakoľko sa však pre spomínané platformy aplikácia už nebude aktívne rozvíjať, niektoré funkcie môžu prestať fungovať prakticky kedykoľvek.

Rovnaký osud postupne dobehne aj ďalšie operačné systémy. 31.12.2018 plánuje WhatsApp ukončiť podporu pre platformu Nokia S40. Následne 1.2.2020 skončí podpora aj pre Android vo verzii 2.3.7.

Zdroj: WhatsApp