Vyzerá to tak, že práce na novej funkcii sú veľmi intenzívne.

Aj keď sa môže zdať, že toto drobné vylepšenie nemá až taký význam, opak môže je pravdou. WhatsApp možnosť prenosu konverzácií zo systému iOS na Android predstavil ešte minulý rok, čo viacerým používateľom umožnilo bezproblémový prechod z iOS zariadení na Android. Takto si zo sebou zoberú aj históriu chatov a pokračujú na novej platforme. Opačne to zatiaľ nefunguje.

Avšak portál WABetaInfo teraz informuje o novej funkcii, ktorá na snímkach obrazovky ukazuje, ako prenášať konverzácie z Androidu do iOS. Screenshoty sú získané z beta verzie aplikácie pre iOS (22.2.74). Treba podotknúť, že funkcia nie je zatiaľ spustená.

WhatsApp Android iOSZdroj: WABetaInfo
WhatsApp prenos chatov z Androidu do iOS

Zo získaných obrázkov nie je celkom isté, ako bude prenos fungovať. Vyzerá to však (zatiaľ) tak, že chaty je možné obnoviť len pri prvom spustení aplikácie WhatsApp pre iOS. Ide preto o celkom obmedzujúce fungovanie, pretože nie je možné začať WhatsApp používať v systéme iOS a dodatočne do tejto verzie aplikácie nahrať zálohu zo systému Android.

Z nových informácií nie je stále známe, kedy sa táto funkcia prenosu konverzácií z Androidu do iOS dostane do hlavnej verzie aplikácie. Rovnako nie je známe, ako presne bude fungovať. 

Veríme však, že pôjde o rovnako efektívny nástroj, aký je už dostupný pri prenose chatov z iOS do Androidu 12.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.