Podpora bude ukončená pre modely využívajúce iOS 10 a 11.

Stať by sa tak malo koncom októbra, kedy bude definitívne ukončená podpora pre tieto staršie verzie iOS. WhatsApp pritom sám uvádza, že plná podpora aplikácie je až od verzie iOS 12.

Dôvodom “odstavenia” starších verzií iOS je aj fakt, že staršie verzie OS nepodporujú všetky nové funkcie aplikácie. Okrem toho aj podpora starších OS niečo stojí, takže ani z tohto dôvodu sa podpora aplikácií pre staršie systémy neoplatí. Okrem toho tieto zariadenia využíva už iba malé percento používateľov.

WhatsApp začal informovať používateľov systémov iOS 10 a iOS 11, že ak chcú aplikáciu naďalej používať, musia svoj systém aktualizovať na minimálnu úroveň iOS 12. V prípade dotknutých zariadení to však bude problém splniť. Podpora aplikácie WhatsApp pre tieto zariadenia tak bude ukončená už 24. októbra

iPhone 5
iPhone 5

Ktorých telefónov sa to týka?

Vieme, že Apple je ukážkovým príkladom toho, ako by mali vyzerať aktualizácie telefónov. Vo svete Android zariadení je iba málo spoločností, ktoré nasledujú tento vysoký štandard. Je teda celkom jasné, že podpora aplikácie WhatsApp sa bude týkať starších modelov iPhonov. Konkrétne ide o 10 rokov staré modely iPhone 5 a iPhone 5c, ktoré využívajú iOS 10 a 11 a už nebudú aktualizované na novšie verzie. Je pritom vysoko pravdepodobné, že tieto telefóny používa iba málo používateľov.

Podporu aplikácie WhatsApp nemajú ani všetky staršie modely iPhonov. Veľká časť z nich ju však stratila už veľmi dávno. Pripomeňme si, že 72 % kompatibilných modelov iPhone vydaných za ostatné štyri roky využíva nový iOS 15

Na druhej strane to pre používateľov telefónov iPhone 5S, iPhone 6 alebo iPhone 6S znamená, že aplikáciu WhatsApp môžu síce používať, ale práve ich zaradenia budú ďalšie v poradí, ktorým podpora onedlho skončí. Pre používateľov Android zariadení je spodnou hranicou pre používanie aplikácie WhatsApp systém Android 4.1 alebo novší. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.