Celý redizajn by mal byť hotový pred koncom roka 2021.

Wikipedia je neoddeliteľnou súčasťou webovej kultúry už takmer dvadsať rokov a umožňuje používateľom prehľadávať milióny textových encyklopédií obsahujúcich množstvo cenných informácií. Vzhľad Wikipedie pre počítače bol dlhé roky rovnaký, čo sa však v týchto dňoch začína meniť. Webová encyklopédia chce byť aj pre nových používateľov prístupnejšia a atraktívnejšia. Je dostupných niekoľko návrhov, ktoré prezrádzajú ako bude nový dizajn vyzerať. 

Wikipedia zmena dizajnu

Zdroj: Wiki Media

Výrazné uľahčenie prechádzania dlhými stránkami

Prvou zmenou, ktorá sa zobrazí, bude skladací bočný panel; používateľom to umožní zbaliť ponuku na ľavej strane každej stránky, minimalizovať tak rozptyľovanie a obsah obmedziť iba na ten podstatný. Odkazy budú v ľavej časti obrazovky. Takisto bude pridané tlačidlo pre jednoduché prepnutie jazyka stránky, ktorú práve čítate.

Wikipedia tiež pridá vylepšenia do vyhľadávacieho nástroja na webe, aby uľahčila hľadanie ďalších stránok a prekonfiguruje logo tak, aby bolo na každej stránke menšie. Wikimedia Foundation, materská spoločnosť webu, vo svojom blogovom príspevku oznámila, že zmeny bude zavádzané „postupne v dlhom časovom období“.

Do konca roka 2021 sa plánuje celý vzhľad desktopovej verzie Wikipedie prepracovať. Zatiaľ nie je známe, či sa zmeny dizajnu dotknú aj mobilnej verzie.

Wikipedia zmena dizajnu

Zdroj: Wikimedia Foundation

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Operátor Radosť spustil svoju ponuku: SIM kartu si môžete objednať cez aplikáciu (DOPLNENÉ)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.