Chyba, s ktorou sme sa stretli v minulosti, nemá konca.

Ikona internetového pripojenia naznačujúca chýbajúcu konektivitu, sa opäť ukazuje ako nespoľahlivá. Oprava mala byť vyriešená vo verzii Windows 10 v1909, no zdá sa, že bude naviazaná na viac ako len systémové záležitosti operačného systému.

V našom prípade sme nezaznamenali žiadne problémy a predpokladá sa, že chyba je v systémovej funkcii Network Connectivity Status Indicator. Ide o klasický prípad, kedy je zobrazená ikona pre nedostupný internet. Ten však stále funguje. Microsoft o probléme vie, no zatiaľ neposkytol riešenie na nápravu.

Kde môže byť problém?

  • Jedným z možných problémov, ktorý tento stav zapríčiňujú, je použitie VPN pripojenia. Tam by ste však mali mať zobrazenú ikonu počítača (ako pri LAN pripojení). Ak nie je dostupný internet, môže byť zobrazená zemeguľa.
  • Ďalší problém, ktorý z našich skúseností môže nastať, je problematické pripojenie cez 2,4 alebo 5 GHz sieť na vašom routeri. Tu veľa nevyšpekulujete, no pomáha prepnúť sa z jednej siete na druhú. Reálne naozaj nemáte dostupný internet a ukazovateľ je správny, na druhú stranu môže zostať nesprávne zobrazený aj po pripojení na inú sieť.
  • Jedným z možných riešení je vypnúť Wi-Fi kliknutím na ukazovateľ pripojenia a následne ju zapnúť. V prípade pretrvávajúcich problémov

wi-fi windows 10

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Všetko o aktualizáciách pre Windows 10

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.