Konkrétne ide o pripojenie cez štandard WPA3.

Nateraz možno ešte trochu exotický, no postupne sa udomácňujúci protokol zabezpečenej komunikácie cez tento typ bezdrôtového pripojenia. WPA3 (Wi-Fi Protected Access 3) máte možno aj vo vašom routeri a podporujú ho aj niektoré smartfóny. V každom prípade, najistejšie riešenie je nainštalovať ďalšiu záplatu.

Sám Microsoft hovorí priamo vo svojom dokumente, že chyba s pripojením na Wi-Fi sa neprejavuje na veľkom počte zariadení a pôjde len i používateľov verzie Windows 10 1909 vrátane edície Server v1909. S chybou nestabilného Wi-Fi alebo problémom s pripojením sa môžu stretnúť tí, čo inštalovali aktualizácie označené ako KB4598298 alebo KB4601315.

Ostatní používatelia nebudú chybou zasiahnutí, nakoľko oprava je súčasťou ich novších verzií. Oprava je už dostupná a bude automaticky nainštalovaná na odpovedajúce systémy Windows cez lokalitu Windows Update. Označenie aktualizačného balíčka je KB5001028 a jeho hlavným zameraním je aktualizácia ovládača nwifi.sys, ktorý je príčinou problémov s Wi-Fi. V prípade potreby si opravný balíček môžete stiahnuť z lokality Katalóg služby Microsoft Update.

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Windows XP 2021: Čo hovoríte na takýto redizajn?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.