Aplikácie sú dostupné zadarmo. Niektoré funkcie vyžadujú Office 365.

Operačný systém Windows 10 je už nainštalovaný na viac ako 14 miliónoch zariadeniach. Okrem vylepšeného používateľského rozhrania ponúka aj lepšie vstavané aplikácie. Tie predstavujeme v samostatnom článku.

Súčasťou aplikácií od Microsoftu je kancelársky balík Office Mobile. Priamo v systéme Windows 10 nájdete predinštalovanú dotykovú verziu služby OneNote, avšak ostatné nástroje si musíte stiahnuť z obchodu manuálne. Do pozornosti dávame nasledujúce odkazy: Word Mobile, Excel Mobile a PowerPoint Mobile.

Aplikácie sú prispôsobené pre dotykové používanie. Môžete si ich nainštalovať do počítača aj notebooku, avšak najviac ich oceníte pri používaní tabletu. Veľkosť aplikácií je výrazne menšia v porovnaní s klasickou verziou kancelárskeho balíka. Používateľské rozhranie je prispôsobené pre potreby dotykového ovládania.

Hoci sú aplikácie dostupné bezplatne, niektoré funkcie vyžadujú predplatné služby Office 365. Aj napriek tomu sú mobilné verzie nástrojov balíka Office ideálne pre tvorbu a editáciu dokumentov v pohybe. Neponúkajú všetky funkcie, ktoré sú súčasťou balíka Office 2013, avšak potrebný základ obsahujú.

Excel Mobile a PowerPoint Mobile

Excel Mobile a PowerPoint Mobile

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit