Uľahčí vám prepínanie sa medzi konzolou a ďalším zariadením.

Xbox Series X ovládač ponúka výbornú ergonómiu a kvalitu konštrukcie. A okrem toho, že ide o primárny ovládač pre konzolu Xbox Series X, vyniká aj všestrannosťou – cez Bluetooth ho spárujete s počítačmi, notebookmi, ale aj smartfónmi a tabletmi so systémom Android a iOS.

Pokiaľ ovládač pre Xbox Series X používate s viacerými zariadeniami, môže sa vám zísť tento trik, o ktorom sme doteraz nevedeli ani my v redakcii. Ovládač totiž umožňuje rýchle prepínanie sa medzi konzolou Xbox a druhým zariadením, s ktorým je spárovaný cez Bluetooth.

Funguje to nasledovne – ovládač máte spárovaný, resp. ho spárujete s konzolou Xbox. Následne ho môžete spárovať s iným zariadením cez Bluetooth. Stačí podržať tlačidlo na synchronizáciu, ktoré sa nachádza vedľa USB-C portu a Xbox logo na ovládači začne rýchlo blikať. Ovládač by sa mal následne zobraziť v zozname okolitých Bluetooth zariadení a môžete ho spárovať s počítačom alebo mobilným zariadením.

Xbox Series X
Xbox Series X

Rýchle prepínanie sa medzi Xboxom a Bluetooth zariadením

Za predpokladu, že je váš ovládač spárovaný s konzolou a iným zariadením cez Bluetooth, môžete využívať už spomenutú funkciu rýchleho prepínania sa medzi zariadeniami. Funguje to tak, že ak máte ovládač pripojený cez Bluetooth a chcete ho používať s konzolou Xbox, stačí dvakrát stlačiť tlačidlo na synchronizáciu. Netreba ho podržať, stačí ho iba dvakrát rýchlo stlačiť a ovládač sa pripojí ku konzole.

Následne, ak budete chcieť opäť použiť ovládač v režime Bluetooth, stačí podržať tlačidlo na synchronizáciu a ovládač sa automaticky pripojí k zariadeniu, s ktorým ste ho spárovali cez Bluetooth. Netreba ho opätovne párovať, k zariadeniu sa automaticky pripojí.

Túto funkciu oceníte, pokiaľ používate jeden ovládač na hranie na Xboxe aj na počítači, resp. pokiaľ si ovládač nosíte so sebou na cesty, aby ste sa hrali na tablete alebo smartfóne.

Medzi viacerými Bluetooth zariadeniami sa rýchlo neprepnete

Jediným obmedzením rýchleho prepínania sa je, že ovládač môžete mať spárovaný iba s jedným zariadením cez Bluetooth. Ak ho napríklad používate na hranie na počítači (cez Bluetooth) a chcete si ho zobrať na cesty, aby ste sa hrali na telefóne, je potrebné pri každej zmene (Bluetooth) zariadenia absolvovať celý proces párovania.

V rámci prepínania sa medzi Xboxom a Bluetooth zariadením však môžete využiť rýchle prepínanie sa dvojitým stlačením tlačidla na synchronizáciu (Xbox), resp. jeho podržaním (Bluetooth pripojenie k spárovanému zariadeniu).

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit