Na Slovensku telefón nekúpite, avšak môžete si ho objednať napríklad zo španielskeho Amazonu.

Xiaomi spustilo európsky predaj svojho najlepšie vybaveného fotomobilu Xiaomi 13 Ultra. Ten je od 12. júna 2023 v predaji na globálnom trhu vo verzii 12 GB RAM + 512 GB úložisko. Zaujímavosťou je, že v Číne takáto konfigurácia nebola dostupná. Telefón je dostupný iba v niektorých európskych krajinách a Slovensko medzi nimi nenájdete.

Pokiaľ by ste mali o Xiaomi 13 Ultra záujem, môžete si ho objednať napríklad zo španielskeho Amazonu. Obchod doručuje aj na Slovensko, pričom za poštovné zaplatíte 6, resp. 15 eur. Xiaomi 13 Ultra zaujme najmä veľkým fotografickým modulom, ktorý pozostáva zo štvorice 50 Mpx senzorov. Telefón tiež disponuje zlepšenými šošovkami a jeho zadnú stranu pokrýva nanotech koža.

Telefón ponúka aj 6,73-palcový QHD+ OLED displej od TCL s maximálnym jasom až 2600 nitov. Poháňa ho Snapdragon 8 Gen 2. Batéria má kapacitu 5000 mAh s podporou 90 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania. Poteší USB-C port s rýchlosťami na úrovni USB 3.2. Operačný systém je Android 13 s MIUI 14.

Xiaomi 13 UltraZdroj: Xiaomi
Xiaomi 13 Ultra

Zdroj: Amazon

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit