Najnovší prírastok do rodiny e-kolobežiek od Xiaomi nesie meno Essential a je určený menej náročným používateľom.

Niektoré zdroje tvrdia, že ide o „lite“ verziu modelu Mi Scooter Pro, no ťažko povedať, či to tak myslel aj výrobca. Každopádne je tento model najaktuálnejší, no ponúka iba priemerné parametre. Základom novinky je 5,2 Ah batéria, ktorá dodáva energiu 250W elektromotoru. Výrobcom udávaný dojazd je 20 km (ideálne podmienky) a max. rýchlosť by mala dosiahnuť 20km/h.

Xiaomi kolobežka

Xiaomi kolobežka

Vynovený je aj brzdový systém a samozrejmosťou zostala skladacia konštrukcia. Hmotnosť novej e-kolobežky by nemala presiahnuť 12 kg, čo je fajn, no zároveň musíme dodať, že v danej váhovej kategórii poznáme aj podstatne výkonnejšie zariadenia. Tento model bude ideálny pre začiatočníkov, prípadne mladších používateľov, ktorí chcú vhupnúť do sveta elektrických kolobežiek.

Ako sme už v rámci Xiaomi zariadení zvyknutí, tak ani tomuto produktu nechýbajú smart funkcie, ako napr. mobilná aplikácia, ktorá vám poskytne kompletný prehľad o kolobežke. Používatelia ocenia aj malý LCD displej na tyči riadenia, kde sa zobrazujú základné informácie o jazde a zariadení + integrované LED svetlo.

Novinka pôsobí solídne, no cena by mohla byť trošku prijateľnejšia. Tento model sa bude predávať za približne 405 Eur – v závislosti od toho, kde si zakúpite. Napr. Alza ho má v ponuke za 407,90 Eura s dostupnosťou od júla, teda už čoskoro.

Prečítajte si aj:

Nové pravidlá pre elektrické kolobežky: Zabudnite na alkohol a rýchlu jazdu po chodníkoch

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu