V prepočte stojí okolo 20 EUR.

Xiaomi predstavilo druhú generáciu svojho fitness náramku Mi Band. Nazýva sa Mi Band 2 a prináša dve hlavné zmeny, ktoré si všimnete na prvý pohľad – zmenený dizajn a OLED displej, ktorý je odolný voči poškriabaniu a dobre čitateľný aj na slnku. Náramok je odolný voči vode a prachu na úrovni IP67.

xiaomi_miband2_nowat

Displej zobrazuje aktuálny čas, tep, spálené kalórie, počet prejdených krokov a ďalšie detaily. Medzi údajmi sa prepínate stláčaním jediného tlačidla na náramku. Xiaomi uvádza, že novinka dokáže presnejšie počítať kroky a zmeria vám aj tep. Predpokladáme, že senzor je novší v porovnaní s modelom Mi Band 1s. Náramok ponúka 20 dňovú výdrž batérie, čo je o tretinu menej ako predchodca. Ten však nemal displej.

Mi Band 2 bude dostupný v čiernej, modrej, zelenej a oranžovej farbe. Silikónové remienky sú vymeniteľné. Novinka sa bude predávať v Číne za v prepočte 20 EUR, na trh príde budúci týždeň. Oficiálna dostupnosť pre náš trh je neznáma, náramok si však môžete objednať z obchodov ako AliExpress. Treba však počítať s o trochu vyššou cenou, my sme zaň zaplatili približne 30 EUR s poštou zadarmo.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit