Najnovšie správy však nepotešia všetkých.

Nadchádzajúci náramok Xiaomi Mi Band 5 rozšíri meranie srdcovej frekvencie o SpO2 (saturácia krvi kyslíkom). Medzi ďalšie užitočné funkcie monitorovania zdravia bude patriť sledovanie menštruačného cyklu. Týchto funkcií sa nedávno dočkali aj inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2 a Honor MagicWatch 2.

Pozitívnou správou doteraz bolo, že globálna verzia by mala do svojej výbavy dostať NFC čip, ktorý bol pri Mi Band 4 podporovaný iba v Číne. Najnovšie správy však podporu NFC spochybňujú. Na strane druhej sa začínajú objavovať čoraz častejšie správy o novej verzii 5. generácie smart náramku od Xiaomi s označením Xiaomi Mi Smart Band 5 (XMSH11HM). Klasická verzia má modelové označenie XMSH10HM.

Smart náramok od Xiaomi 5. generácie bude mať podporu AI asistentky Alexa. Predchádzajúca generácia predávaná v Číne mala vo svojej výbave NFC a mikrofón pre asistenta Xiao AI. Ten však vedel iba po čínsky.

Xiaomi mi band 5

Zdroj: Tizen Help

Alexa je oveľa lepšou alternatívou pre globálnu verziu náramku, pretože dokáže komunikovať v ôsmich jazykoch, ktoré pokrývajú Ameriku, Japonsko, veľkú časť Európy a Indie. 

Dobrou správou je, že displej sa zväčší na 1,2-palca, zatiaľ čo rámiky okolo neho sa zmenšia. Očakáva sa, že náramok bude mať svoju premiéru v Číne už počas júna. Globálna verzia môže prísť o niekoľko mesiacov neskôr.

Zdroj: TizenHelp

Prečítajte si aj:

Inteligentné hodinky Amazfit T-Rex: Zaujať chcú odolnosťou (VIDEO RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.