Platiť ním je možné zatiaľ iba v jednej krajine.

Xiaomi nás v polovici septembra milo prekvapilo. Spoločnosť predstavila náramok Xiaomi Mi Band 6 s podporou NFC platieb. Nová verzia fitnes náramku má za úlohu priniesť technológiu NFC platieb aj ďalším používateľom. Táto možnosť bola doteraz výhradne dostupná iba v Číne. Náramok má oficiálne označenie Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC a ako potvrdilo slovenské zastúpenie Xiaomi, bude sa predávať aj u nás.

Portál GSMArena prináša správu, ktorá tvrdí, že dnešným dňom je fitnes náramok konečne dostupný v Európe. Vyzerá to tak, že náramok je dostupný zatiaľ iba v jednej krajine, ktorou je Taliansko. Tam sa dá kúpiť prostredníctvom internetového obchodu Amazon za 54,99 eur. K dnešnému dňu je pritom možné aktivovať službu NFC platieb len na Mastercard kartách vydaných spoločnosťou Nexi a jednou z partnerských bánk. Služba bude čoskoro aktívna aj pre karty Mastercard, ktoré sú vydané inými bankami. 

Je teda zrejmé, že prvé dodávky Xiaomi Mi Band 6 NFC sú na ceste do Európy a náramok bude čoskoro dostupný aj na Slovensku. Okrem podpory bezkontaktných platieb, ktoré Xiaomi sprístupnilo vďaka spolupráci s vydavateľom kariet Mastercard, vo výbave novej verzie náramku sa nachádza aj mikrofón, pomocou ktorého je možné využívať zabudovanú virtuálnu asistentku Amazon Alexa.

Domnievame sa, že Band 6 s podporou NFC platieb je zatiaľ dostupný iba na jednom európskom trhu z dôvodu, ktorý pravdepodobne súvisí so získavaním podpory platobného systému zo strany bánk. V každej jednej krajine preto môže zavádzanie podpory trvať rôzne dlho. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.