NFC platby budú k dispozícii iba v novej verzii náramku.

Xiaomi nás prekvapilo – oznámilo novú verziu svojho fitness náramku Xiaomi Mi Band 6 s podporou NFC platieb. Novinka sa nazýva Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC a ako potvrdilo slovenské zastúpenie Xiaomi v tlačovej správe, bude sa predávať aj na našom území.

NFC verziu náramku si budete môcť kúpiť na Slovensku od októbra 2021 za cenu od 53 eur. Okrem podpory bezkontaktných platieb, ktoré Xiaomi sprístupnilo vďaka spolupráci s vydavateľom kariet Mastercard, bude vo výbave novej verzie náramku aj mikrofón, pomocou ktorého budete môcť využívať zabudovanú virtuálnu asistentku Amazon Alexa.

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC
Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC

Na bližšie detaily o platení si ešte musíme počkať

Konkrétne detaily ohľadom toho, ako presne budú fungovať NFC platby – ktoré banky budú podporované, atď., zatiaľ nepoznáme. Predpokladáme však, že platenie náramkom od Xiaomi budú podporovať iba platobné karty Mastercard. A takisto platí, že ak chcete NFC platby, budete potrebovať novú NFC verziu náramku. So starým náramkom bez NFC nezaplatíte.

Ignorujúc NFC platby a funkciu Amazon Alexa, Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC ponúkne totožnú funkcionalitu ako jeho verzia bez podpory NFC. Pôvodný Mi Band 6 sme v redakcii otestovali a naše dojmy si môžete prečítať v detailnej recenzii, TU. Jej súčasťou je aj videorecenzia.

NFC platenie pomocou náramku Xiaomi Mi Smart Band 6 budeme detailne sledovať. Keď sa jeho NFC verzia dostane na Slovensko, platenie otestujeme v praxi a prinesieme vám naše poznatky.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit