Dnes predstavená novinka Xiaomi Mi CC9 Pro zaujme nielen počtom fotoaparátov, ale predovšetkým ich kvalitou.

V teste DxOMark tento smartfón už dokázal získať skóre 121 bodov, čo ho zaradilo na prvé miesto, ktoré zdieľa s top fotosmartfónom Huawei Mate30 Pro. Mi CC9 Pro poháňa čipset Snapdragon 730G s maximálnym taktom pre dve najvýkonnejšie jadrá na úrovni 2,2 GHz. Displej dosahuje uhlopriečku 6,47-palca. Využíva Super AMOLED technológiu a prichádza s rozlíšením Full HD+ a pomerom strán 19,5: 9. Po stranách je displej zakrivený a v hornej časti panela je vidieť aj malý waterdrop výrez, v ktorom je umiestnený 32 Mpx selfie fotoaparát so svetelnosťou f/2.0.

zdroj: GSMArena

Najväčším lákadlom Mi CC9 Pro je bez pochýb sústava piatich fotoaparátov. Päť šošoviek a štyri LED blesky v usporiadaní 2+2 poskytujú vskutku vynikajúce výsledky. Fotoaparát s rozlíšením 108 Mpx využíva snímač Samsung ISOCELL Bright HMX, vyvinutý v spolupráci spoločností Xiaomi a Samsung. Prvýkrát sme tento senzor mohli vidieť v revolučnom zariadení Mi Mix Alpha.

zdroj: GSMArena

Spoločnosť Xiaomi s hrdosťou oznámila, že objektív so svetelnosťou f/1.7 a 8P optikou (iba vo verzii Premium Edition) je prvýkrát použitý práve v ich novo predstavenom smartfóne. Spolu so snímačom s rozmermi 1/1,33” by tak mali vznikať detailné fotografie aj pri veľmi slabom osvetlení.

K dispozícii je tiež teleobjektív s optickou stabilizáciou OIS, ktorý môže poskytnúť až 5-násobný optický zoom a až 50-násobný digitálny. Xiaomi vybavilo svoju novinku aj ultraširokouhlým 20 Mpx fotoaparátom so 117 stupňovým záberom, zatiaľ čo najmenšia kamera v spodnej časti zostavy je makro objektív, ktorý dokáže snímať zo vzdialenosti iba 1,5 cm, čo je najmenšia hodnota, aká bola pri smartfónoch dosiahnutá. Piaty fotoaparát je určený pre portréty. Prichádza s rozlíšením 12 Mpx a 2× zoomom. Takto je dosiahnutá ohnisková vzdialenosť 50 mm pre lepšiu perspektívu.

zdroj: GSMArena

Mi CC9 Pro má pôsobivú aj batériu, ktorá má kapacitu 5 260 mAh. Vďaka rýchlemu 30 W nabíjaniu sa batéria nabije na 58 % už za 30 minút a na 100 % za 65 minút. Ako nadstavba je použitá najnovšia verzia MIUI 11, ktorá pracuje s Androidom 9. Mi CC9 Pro bude dostupný vo farbách Aurora Green, Glacier White a Midnight Black.

zdroj: GSMArena

Predobjednávky sa spúšťajú od dnešného dňa pre dva pamäťové varianty6/128 GB a 8/256 GB. Ceny sú po prepočte nasledovné – prvá verzia 360 eur a druhá verzia 400 eur. Tretí variant Premium Edition s 8P objektívom je vybavený pamäťami 8/256 GB, pričom cena je stanovená na 450 eur. Predaj bude spustený v Číne od 11. novembra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako je to s potenciálnou škodlivosťou Wi-Fi sietí?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.