K dispozícii sú štyri verzie.

Xiaomi čoskoro spustí predaj robotických vysávačov radu Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 na Slovensku. Tie budú k dispozícii v celkovo štyroch verziách a odlišujú sa cenou a funkciami. V tomto článku nájdete všetky dôležité informácie o jednotlivých modeloch.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 UltraZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra: To najlepšie v ponuke + voliteľný odpadkový kôš v dokovacej stanici

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra je najlepšie vybavený vysávač radu Mi Robot Vacuum-Mop 2. Na orientáciu v priestore využíva zlepšenú laserovú navigáciu s rozpoznávaním stien, nábytku a objektov. Tento systém dopĺňajú kamery v prednom nárazníku s technológiou ToF, ktoré umožňujú presné detegovanie prekážok v 3D, ako sú hračky, káble alebo časti oblečenia. Technológia S-cross 3D tiež pomáha pri rozpoznávaní nízkych prekážok alebo schodov.

Vysávač má sací výkon až 4 000 Pa a na jedno nabitie vysaje plochu o veľkosti až 240 m2. Vysávač podporuje 4 režimy vysávania a 3 režimy mopovania s elektrickým dávkovaním vody. Zásobník na nečistoty má objem 550 ml, zásobník na vodu má 200 ml.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra je kompatibilný s dokovacou stanicou s odpadkovým košom. Táto dokovacia stanica však nie je súčasťou balenia a predáva sa samostatne. Môžete sa teda rozhodnúť, či si ju kúpite alebo nie. Odpadkový kôš v dokovacej stanici má objem 4 litre a umožňuje tzv. dvojkanálové čistenie. Znamená to, že cez jeden otvor sa ťahajú nečistoty z vysávača do vrecka. Druhým otvorom sa tlačí vzduch do vysávača, takže vyprázdnenie je rýchlejšie a precíznejšie.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra bude v predaji na Slovensku od 22. januára 2022 za 489 eur. Dokovacia stanica s odpadkovým košom bude v predaji od rovnakého dátumu za cenu od 229 eur.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro: S pokročilým mopovaním

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro je vysávač, ktorý bude svojou výbavou vyhovovať širokej skupine používateľov. V porovnaní s verziou Ultra má o niečo nižší sací výkon (3 000 Pa) a nepodporuje dokovaciu stanicu s odpadkovým košom.

Verzia Pro takisto využíva zlepšenú laserovú navigáciu ako verzia Ultra, avšak bez dodatočných kamier s technológiou ToF, takže nedisponuje pokročilým 3D rozpoznávaním objektov na zemi, ako sú hračky či časti oblečenia. Nemusíte sa však báť, že by hlúpo narážal do všetkého okolo seba.

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro je ideálnou voľbou pre používateľov, ktorí vyžadujú čo najlepšiu funkciu mopovania. V tomto smere je verzia Pro lepšia voľba ako Ultra, nakoľko podporuje nový systém pokročilého mokrého čistenia. Ten v sebe kombinuje elektronické dávkovanie vody a nové sonické vibrovanie, ktoré dosahuje frekvenciu až 10 000 vibrácii za minútu. Vibruje však celá jednotka, nie iba časť s handričkou.

Vysávač sa pri mopovaní pohybuje v tvare písmena Y a rovnomerne čistí celú umývanú plochu. Na jedno nabitie dokáže fungovať až 180 minút. Jeho nádobka na prach má objem 450 ml, resp. 270 ml v prípade vody. Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro bude v predaji na Slovensku od 22. januára 2022 za 409 eur.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 ProZdroj: Xiaomi
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2: Chce zaujať pomerom cena/výbava

Mi Robot Vacuum-Mop 2 sa naviguje pomocou vizuálnej navigácie vSLAM. Jej základom je dohora smerujúca kamera, ktorá pod uhlom 137 stupňov neustále sleduje, kde sa vysávač nachádza a jeho okolie. Rýchlejšie a presnejšie orientovanie zabezpečuje nový štvorjadrový procesor Cortext A35. Výhodou tejto formy navigácie je znížený profil robotického vysávača – ten má výšku iba 8 cm.

Vysávač ponúka sací výkon 2 700 Pa a na jedno nabitie funguje až 110 minút. Takisto podporuje pokročilé mopovanie s pritlačením handričky a s elektricky dávkovanou vodou. Ďalšie parametre nájdete v tabuľke na konci článku. Vysávač bude v predaji od 22. januára 2022 za 299 eur.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite: Cenovo dostupný základ

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite patrí medzi cenovo najdostupnejšie robotické vysávače s funkciou mopovania. Naviguje sa pomocou gyroskopu, ktorý dopĺňa kamera sledujúca strop miestnosti. Sami sme zvedaví, nakoľko toto riešenie zlepší navigáciu robota – vysávače s gyroskopom, ktoré sme testovali v minulosti, mali občasne chaotický pohyb po priestore.

Poteší, že aj Lite verzia podporuje automatické vrátenie do nabíjacej stanice a následné pokračovanie vo vysávaní či ovládanie cez mobilnú aplikáciu – podporu aplikácie dnes považujeme za samozrejmosť. Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite disponuje sacím výkonom 2 200 Pa a batériou s kapacitou 2 600 mAh. Je teda vhodný primárne na vysávanie tvrdých podláh.

Najlacnejší model radu Mi Robot Vacuum-Mop 2 bude v predaji od 22. januára 2022 za 229 eur.

Technické špecifikácie vysávačov Mi Robot Vacuum-Mop 2:

 Xiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2 UltraXiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2 ProXiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2Xiaomi Mi Robotic Vacuum-Mop 2 Lite
NavigáciaLDS + ToFLDSvSLAMGyroskop + RGB kamera
Batéria5 200 mAh5 200 mAh3 200 mAh2 600 mAh
Sací výkon4 000 Pa3 000 Pa2 700 Pa2 200 Pa
Kapacita zásobníka na nečistoty550 ml450 ml550 ml450 ml
Kapacita zásobníka na vodu200 ml270 ml250 ml270 ml
Podpora mobilnej aplikácieánoánoánoáno
Sonická vibrácia pri mopovanínieánoánonie
Dobitie a pokračovanie vo vysávaníánoánoánoáno
cena489 eur + voliteľná automatická vyprázdňovacia stanica za 229 eur409 eur299 eur229 eur

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit