Nová smart TV s označením Mi TV 4A ponúka naozaj výborný pomer ceny a výkonu.

Čínsky výrobca spotrebnej elektroniky Xiaomi, ktorý len prednedávnom otvoril svoj prvý Mi Store aj u nás na Slovensku, je známy tým, že ponúka kvalitné a inovatívne produkty za omnoho nižšie ceny, ako jeho služobne starší konkurenti. Inak tomu nie je ani v prípade nového televízora s 50 palcovým 4K HDR displejom a vysokokvalitným Dolby Audio zvukom, ktorého cenu stanovil na výborných 375 dolárov (cca 306 eur).

50 palcový panel sa môže, okrem iného, pochváliť 8 ms dynamickou odozvou, 178 stupňovým zorným uhlom, kontrastným pomerom 5000: 1, technológiou HDR 10 či novým vysielacím štandardom Hybrid Log–Gamma (HLG). Čo sa týka ostatných technických parametrov, televízor je poháňaný štvorjadrovým procesorom Amlogic 962 s taktom 1,5 GHz, ktorému sekunduje 2 GB operačnej pamäte RAM a 8 GB interná pamäť.

Z hľadiska konektivity tu nájdeme 3 × HDMI port, 2 × USB port, ethernet, AV, Wi–Fi ac, Bluetooth 4.2 i S/PDIF audio výstup. Ku smart TV vám Xiaomi pribalí aj nový typ ďiaľkového ovládača, ktorý vie s televízorom komunikovať ako cez Infra–red, tak aj cez Bluetooth. 50 palcový Mi TV 4A je po 32″, 43″, 49″, 55″ a 65″ predchodcoch v poradí už šiestym modelom tejto populárnej rady. O tom, že ide o skutočne inteligentný televízor, svedčí aj nástroj nazvaný PatchWall založený na umelej inteligencii. Aj vďaka nemu nemá televízor najmenší problém s ovládaním za pomoci rôznych hlasových povelov. Má to však 1 malý háčik. Dohovoríte sa s ním výhradne po čínsky.

Dôvodom je nemilý fakt, že novinka bude, minimálne zo začiatku, oficiálne dostupná výlučne pre domáci trh. Či v nasledujúcich mesiacoch Xiaomi Mi TV 4A zavíta aj do našich končín, zatiaľ nie je známe. Čo naň poviete? Vedeli by ste si predstaviť 300 eurovú investíciu do podobne vybaveného televízora?

Zdroj: Android Central

 

Prečítajte si aj:

V Bory Mall otvorili prvý slovenský Mi Store. Aké produkty značky Xiaomi sa v ňom dajú kúpiť?