Čínska spoločnosť popri novom smartfóne Mi CC9 Pro predstavila aj nemenej očakávané inteligentné hodinky.

Tie sú prvými, ktoré nesú v názve označenie Mi a podľa slov Xiaomi prinášajú zásadné funkcie, kvôli ktorým sú označované ako malý telefón na zápästí. Mi Watch majú 1,78-palcový Amoled displej s funkciou Always On. Samotné puzdro hodiniek má 44 mm. Zadná časť je vyrobená z keramiky, pričom na ovládanie systému hodiniek sa okrem dotyku používa korunka a jedno tlačidlo. Na opačnej strane sa nachádza mikrofón a reproduktor. Nezabudlo sa na podporu Bluetooth a NFC. Vďaka eSIM je hodinky možné používať úplne samostatne, takže pri aktívnej službe môžete používať hodinky aj na telefonovanie a napríklad na športové aktivity si nemusíte so sebou brať žiaden telefón.

zdroj: GSMArena

Zaujímavosťou je, že aj napriek prítomnosti Wear OS od Googlu, Xiaomi siahlo aj po vlastnej nadstavbe MIUI na celkové prispôsobenie používateľského prostredia. Mi Watch sa tak stávajú prvými hodinkami s Wear OS, ktoré sú takto upravené. Nadstavba ponúka viac ako 40 aplikácií a je dostupný aj samostatný obchod, ktorý je teraz sprístupnený aj pre vývojárov tretích strán.

Inteligentné hodinky so sebou prinášajú aj všetky bežné funkcie na sledovanie aktivít, vrátane plávania. Určite poteší podpora pre analýzu od spoločnosti Firstbeat, ktorá prináša podrobné údaje o srdcovej aktivite na základe rôznych cvičení.

zdroj: GSMArena

Hodinky poháňa Snapdragon Wear 3100 4G, ktorý spolupracuje s 1 GB pamäťou RAM a 8 GB úložného priestoru. Batéria by mala dokázať udržať hodinky v prevádzke až 36 hodín nepretržitého používania so zapnutým 4G. Xiaomi použilo 570 mA batériu, čo aj v tomto smere radí Xiaomi Mi Watch na prvé miesto, pretože batéria s tak vysokou kapacitou, nebola doteraz v smart hodinkách použitá.

Cena a dostupnosť

Mi Wach budú zatiaľ dostupné výhradne iba pre čínsky trh. Medzinárodná dostupnosť nie je zatiaľ známa. Spustenie predaja je naplánované na 11. novembra a cena by sa mala v prepočte pohybovať na úrovni 155 eur. 

K dispozícii je tiež prémiová edícia Mi Watch, ktorá sa dodáva so zafírovým krycím sklíčkom a v prevedení z nehrdzavejúcej ocele. Cena tejto verzie je stanovená v prepočte na 255 eur a dostupná by mala byť ešte pred koncom roka 2019.

zdroj: GSMArena

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Ako pripojiť smartfón k internetu cez ethernetový kábel

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.