Tento ťah spoločnosti by mohli nasledovať aj ďalší výrobcovia.

Jeden model – dva displeje v ponuke? Zdá sa, že v prípade modelu Xiaomi 14 Pro tomu tak nakoniec bude. Viacerí výrobcovia telefónov sa pri svojich aj vlajkových modeloch vrátili k plochým displejom, pričom na tie zahnuté ešte celkom nezanevreli. Podľa portálu GizmoChina sa však zdá, že Xiaomi chce ešte viac vyhovieť požiadavkám jej fanúšikov.

Pokým model Xiaomi 13 má plochý displej, tak model Xiaomi 13 Pro ho má zahnutý, čo nie každému sa aj páči, no iní v tomto riešení vidia praktický rozmer veci. Nový únik teda naznačuje, že práve pripravovaný vlajkový model Xiaomi 14 Pro by mohol byť na trh uvedený vo variante s plochým aj zakriveným displejom.

Hoci do predstavenia modelového radu Xiaomi 14 zostáva ešte minimálne pol roka, tak táto správa je veľmi pozitívna, keďže každý záujemca o model 14 Pro si bude môcť vybrať z dizajnu, ktorý mu vyhovuje najviac.

Xiaomi 13 ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Pro

O tejto dizajnovej možnosti informoval leaker Digital Chat Station, ktorý sa podelil o informáciu, že pripravovaný prémiový telefón spoločnosti Xiaomi bude vybavený 2,5D veľkým plochým displejom a pravouhlým rámikom. Zdroj však dodal, že bude existovať aj variant, ktorý bude mať 3D zakrivený panel a tenké rámiky na všetkých štyroch stranách

Rámik v spodnej časti zariadenia by mal mať dokonca hrúbku iba 1 mm, čiže môžeme očakávať, že dizajn telefónov sa opäť posunie na novú úroveň. Pripomeňme si, že práve séria Xiaomi 13 (konkrétne model 13) nastavil novú úroveň hrúbky rámika okolo displeja, ktorý je až extrémne tenký. 

V súvislosti s parametrami Xiaomi 14 Pro je potrebné očakávať čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 3, veľkú 5000 mAh batériu s podporou 50 W bezdrôtového nabíjania, ktoré bude doplnené o 90 W alebo 120 W káblovú možnosť. Je teda možné, že dve verzie modelu Xiaomi 14 Pro sa nebudú líšiť iba dizajnovo, ale aj rýchlosťami nabíjania.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.