V decembri spoločnosť Amazfit oznámila, že vyvíja inteligentný náramok so zaobleným OLED displejom s názvom Amazfit X.

Následne sme sa o technických parametroch tohto náramku dozvedeli iba veľmi málo. Teraz sme však získali všetky potrebné špecifikácie, keď sa náramok dostal do predpredaja na Indiegogo. Jeho odporúčaná cena pre najrýchlejších je 137 eur, pričom spoločnosť uvádza, že cena v bežnom predaji bude až 303 eur. Voľný predaj by mal byť spustený v auguste 2020. Náramok bude dostupný vo farbách Eclipse Black a New Moon Gold.

Xiaomi Amazfit X

Xiaomi Amazfit X, Zdroj: GSMArena

Amazfit X má 2,07 palcový zakrivený AMOLED displej s rozlíšením 206 × 640 pixelov a maximálnym jasom 400 nitov. V Amazfit môžu byť skutočne hrdí na svoj dizajn, pretože nielen displej je zakrivený, ale zakrivené je všetko, vrátane batérie. Spoločnosť použila proces, ktorý zahŕňa zahrievanie displeja a základnej dosky na 700 °C a tiež 6-krokový proces ohýbania na dosiahnutie 92° zakrivenia.

Pre navigáciu sa Amazfit zbavil všetkých hardvérových tlačidiel a na boku má zabudované iba tlakovo citlivé tlačidlo.

Xiaomi Amazfit X

Xiaomi Amazfit X, Zdroj: GSMArena

Nový a vylepšený senzor na sledovanie tepu srdca zaisťuje presné 24-hodinové monitorovanie, zatiaľ čo infračervený senzor vedľa neho meria hladinu kyslíka v krvi. Vďaka kombinácii všetkých senzorov môže náramok tiež merať úroveň stresu a vyhodnotiť kvalitu spánku. K dispozícii je aj podpora GPS a GLONASS, čo je v segmente inteligentných náramkov pomerne zriedkavé.

Xiaomi Amazfit X

Xiaomi Amazfit X, Zdroj: GSMArena

Batéria s kapacitou 205 mAh vydrží až 7 dní na jedno nabitie, zatiaľ čo nabíjanie prebieha prostredníctvom magnetického konektora. Odolnosť náramku voči vode je na úrovni 5 ATM / 50 m.

Po spárovaní s aplikáciou v smartfóne dokáže tento náramok poskytnúť ďalšie užitočné informácie o 9 typoch tréningu.

Zdroj: Indiegogo

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10: Poriadny smartfón, ale aj Xiaomi už zdraželo (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.