Ponúkajú aj pokročilé športové funkcie a NFC platby.

Xiaomi Watch S1 sú doteraz najdrahšie a najprémiovejšie hodinky tejto značky. Ponúkajú konštrukciu z nehrdzavejúcej ocele so zafírovým ochranným sklíčkom a vo vybraných prevedeniach aj s koženým remienkom. Ich základom je 1,43-palcový AMOLED displej s rozlíšením 466 × 466 pixelov.

Dizajn a prevedenie hodiniek mi pripomína konkurenčné Huawei Watch GT 2 Pro – tie však majú titánové telo, avšak dizajn je takmer identický. Hodinky od Xiaomi využívajú vlastný operačný systém, zobrazujú notifikácie z telefónu a potešia podporou aplikácií tretích strán. Nakoľko však bude táto funkcia prínosná, to ukáže až reálne používanie hodiniek.

Xiaomi Watch S1 dostali do výbavy aj NFC modul. V Číne budú podporovať bezkontaktné platby a predpokladám, že rovnako tomu bude aj na Slovensku – u nás je už možné platiť pomocou náramku Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC vďaka platobnému systému Xiaomi Pay. K dispozícii je tiež reproduktor a mikrofón, takže hodinky umožňujú telefonovanie cez pripojený smartfón.

Funkcie na monitorovanie zdravia a športovania obsahujú celodňové monitorovanie tepu, analýzu spánku a meranie okysličenia krvi SpO2. K dispozícii je 117 režimov na monitorovanie športovania a odolnosť na úrovni 5 ATM, takže s hodinkami môžete plávať. Nechýba ani GPS s podporou GNSS.

Xiaomi Watch S1 majú 470 mAh batériu a ponúkajú výdrž na úrovni až 12 dní bežného používania, resp. 24 dní v standby režime. Cena v Číne začína od necelých 150 eur v prepočte. Cenu a dostupnosť (prípadnej) globálnej verzie hodiniek na Slovensku, resp. v Európe zatiaľ nepoznáme.

Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit