Modelový rok 2020 je orientovaný na pohodlie a zdolanie aj náročných terénov.

Ide o motocykel na dlhé jazdy poháňaný 2-valcovým motorom s vysokým krútiacim momentom a objemom 689 cm3. Motor má výborný zvuk a výkon 54 kW. Existuje aj verzia s výkonom 34 kW pre mladších motorkárov. Ténéré 700 v modelovom roku 2020 je vybavená optimalizovanou prevodovkou, ktorá vám prináša rovnováhu medzi výkonom a riadením. Motocykel je skonštruovaný tak, aby zvládol širokú škálu jazdných podmienok na nespevnenom povrchu či na asfalte. Ak si vypnete ABS, je len na vás, ako to v teréne bude, ale o zábavu máte postarané.

Yamaha Ténéré 700

Yamaha Ténéré 700

Kompaktný rúrkový podvozok a štíhla karoséria ponúkajú najvyššiu úroveň agility pri jazde v stoji alebo posediačky. Odpruženie na dlhé vzdialenosti vám umožňujú dostať sa kamkoľvek. Agresívna predná časť motocykla je inšpirovaná pretekmi rally so 4-dielnym LED svetlometom. Predná 43 mm vidlica je nastaviteľná a s dlhou dráhou 210 mm, zadný náves je nastaviteľný pomocou otáčacieho prvku pri zadnom kolese.

Yamaha Ténéré 700

Yamaha Ténéré 700

Vpredu je 21-palcové koleso, vzadu 18-palcové a ide o kolesá s lúčmi vybavené pneumatikami Pirelli Scorpion Rally STR na jazdu v teréne. Brzdy sú kotúčové, hydraulické. Vpredu je dvojkotúčová brzda, Ø 282 mm, vzadu jednokotúčové, Ø 245 mm. Úzka palivová nádrž má objem 16 litrov, spotreba pri našom test bola do 5 litrov/100 km. Pri rýchlosti nad 130 km/h sa však  spotreba prudko zvyšuje. S tým treba počítať. Maximálna rýchlosť tejto motorky je okolo 200 km/h. Hmotnosť motorky je 204 kg.

Yamaha Ténéré 700

Yamaha Ténéré 700

Vybrať si môžete medzi troma farbami – modrá, čierna a bielo-červená. Cena motorky je 9690 eur, zapožičali sme ju u predajcu Styx v Bratislave.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu