Cena je takmer polovičná, rovnako aj parametre. Windows 10 verzia v ponuke nebude.

Yoga A12 čerpá inšpiráciu z netradičného Yoga Book, a robí niekoľko zmien v znamení šetrenia – napríklad komplikovaný pánt je vymenený za dvojicu jednoduchších pántov. Ponúka aj väčší displej s uhlopriečkou 12,2 palcov, avšak iba s rozlíšením 1280 × 800.

Nový model A12 sa bude predávať len s Androidom. Ten bude upravený podobne ako na androidovej verzii Yoga Book. Windows 10 verzia k dispozícii nebude a vzhľadom na parametre A12 by sme to ani neodporúčali.

Jadrom systému je Atom x5 procesor, operačná pamäť má len 2 GB a úložisko len 32 GB. Yoga A12 je teda zariadenie výkonovo na úrovni telefónov nižšej strednej triedy a očakávame, že poslúži celkom dobre ako nástroj na prácu s e-mailami, prehliadanie internetu či nenáročnú zábavu a prehrávanie médií. Začne sa predávať 8. februára za cenu od 299 dolárov. V balení však nenájdete stylus, ktorý je dodávaný k Yoga Book. A12 však bude dostupný aj v ružovo zlatej farbe (samozrejme aj v tmavo šedej). Na jedno nabitie by mal vydržať až 13 hodín práce.

Ak sa vám dizajn páči a chcete nástroj, ktorý bude výkonom relevantný ešte aj o rok či o dva, prípadne zvládne viac ako najjednoduchšie úlohy, pôvodný Yoga Book je jednoznačne lepšou voľbou.

Doplnené: Tablet Lenovo Yoga A12  bude dostupný v dvoch farebných prevedeniach – modrasto šedej a ružovo zlatej farbe. Vo verzii s 2 GB pamäťou RAM a úložiskom 32 GB bude na Slovensku k dispozícii za cenu od 349 EUR s DPH. Verzia so 4 GB pamäťou RAM a 64 GB úložiskom však bude dostupná len v modrastej šedej za cenu od 439 EUR s DPH na prelome mesiacov marec-apríl 2017.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Testovali sme špeciálny tablet Lenovo Yoga Book – Android