Po hodinkách Samsung Galaxy Watch4 bude aplikácia dostupná aj pre ďalšie modely.

Po tom, čo bola služba Hudba Play nahradená aplikáciou YouTube Music, jej sprievodná aplikácia pre Wear OS bola taktiež zrušená. Wear OS tak pomerne dlhý čas nemal podporu žiadnej hudobnej služby od Google. Všetko sa zmenilo až nedávnym predstavením série Samsung Galaxy Watch4 a uvedením Wear OS 3. Aktuálne sa podpora YouTube Music dostáva aj na hodinky so systémom Wear OS 2.×.

O novinke informoval portál The Verge. Uviedol, že sprievodná aplikácia YouTube Music sa teraz dostáva na inteligentné hodinky so systémom Wear OS 2.X. Google pre portál potvrdil, že aktualizovaná aplikácia bude tento týždeň sprístupnená pre inteligentné hodinky Fossil, Michael Kors Gen 6, Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS a TicWatch E3. Ďalšie zariadenia so systémom Wear OS 2.× dostanú aplikáciu neskôr v tomto roku.

Platforma Wear OS sa dočkala aj aktualizácie aplikácie Spotify. YouTube Music bude fungovať na rovnakom princípe, takže umožní sťahovať skladby do pamäte hodiniek a prehrávať ich v offline režime. Funkcia bude sprístupnené iba používateľom, ktorí majú aktívne predplatné YouTube Premium.

Služba Google Play Music bola pre platformu Wear OS ukončená pred viac ako rokom. Google náhradu tejto služby – aplikáciu YouTube Music pre Wear OS – predstavil na tohtoročnej konferencii I/O, na ktorej sme spoznali aj novú verziu systému Wear OS 3.

Google oficiálne oznámil novú generáciu operačného systému pre inteligentné hodinky v máji 2021. Wear OS 3 predstavuje doteraz najväčšiu aktualizáciu tohto operačného systému.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.