Testuje tiež zjednodušenú ponuku nastavení.

Ešte počas júna YouTube oznámil, že na malom okruhu požívateľov začal testovať zjednodušené nastavenie kvality videa. Aj keď pátranie po tejto funkcii bolo pomerne náročné, jeden zo zdrojov túto funkciu predsalen odhalil a informoval aj o oveľa praktickejšej možnosti: predvolenom nastavení kvality videa pre Wi-Fi pripojenie a mobilné dáta.

YouTube informoval okrajovo o ponuke nastavení kvality videa. Dostupné sú tri základné možnosti: Šetrič dát (nízka kvalita, pravdepodobne 144p-480p), vyššia kvalita obrazu (pravdepodobne 720p a vyššia) a Auto (vyberie YouTube). Pokiaľ si chcete vybrať podľa seba, je potrebné zvoliť štvrtú možnosť Rozšírené a zvoliť preferované rozlíšenie videa.

Ponuka nastavení aj naďalej zostávajú k dispozícii pre každé video, ale dobrou správou je, že teraz si môžete v nastaveniach aplikácie nastaviť predvolené hodnoty a nemusíte sa spoliehať na náhodný výber YouTubu.

Nová ponuka je k dispozícii v beta verzii aplikácie a v obmedzenej dostupnosti. Vyzerá to tak, že funkcia je povolená iba na strane servera. Je však možné, že čoskoro sa dostane aj do hlavnej verzie YouTube.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Takto vyzerali webové stránky Applu, Googlu a Amazonu v roku 1999

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.