Nový displej, nové meno.

Sony predstaví svoje nové smartfóny na veľtrhu MWC 2019. Tlačová konferencia je naplánovaná na pondelok 25. marca 2019 a podľa Evana Blassa nás čaká malé prekvapenie. Nadchádzajúca vlajková loď sa totiž všade označovala ako Xperia XZ4, avšak podľa známeho leakera – to je človek, ktorý vypúšťa informácie na verejnosť skôr, ako je to dovolené, sa bude nazývať Xperia 1.

Pokiaľ sú jeho informácie pravdivé, Sony prichádza po niekoľkých rokoch s ďalšou zmenou označovania. V minulosti premenovalo vlajkové lode radu Z na XZ a teraz sa rozhodlo použiť iba číslovky.

Označenie Xperia 1 však dáva zmysel minimálne z jedného hľadiska. Telefón by mal byť vybavený atypickým displejom s pomerom strán 21:9, takže toto označenie vhodne korešponduje so začiatkom novej éry. V prípade vlajkovej lode by mal japonský výrobca použiť 4K HDR OLED panel.

Sony Xperia 1

Predchádzajúce správy hovorili o rozlíšení QHD+, v pondelok zistíme, ako to naozaj je. Xperia 1 by mala dostať do výbavy aj procesor Snapdragon 855, 6 GB RAM, 4400 mAh batériu a trojitý zadný fotoaparát.

Sony by malo predstaviť aj smartfóny strednej triedy, ktoré spadajú do radu XA. Po novom by sa mali nazývať Xperia 10 a Xperia 10 Plus. Snáď z toho nebudú používatelia zmätení a nebudú si myslieť, že Xperia 10 a 10 Plus sú lepšie modely, pretože majú vyššie číslo a dokonca majú aj Plus verziu…

Sony Xperia 10 a 10 Plus

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Sony Xperia XZ4: Takéto by mali byť špecifikácie očakávaného smartfónu (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit