Ako každý rok aj teraz tu máme Európsky týždeň mobility (16. – 22. septembra), ktorý vyzýva ľudí, aby sa do práce, školy ale aj vo voľnom čase prepravovali inak, ako autom. Redakcia TOUCHIT sa rozhodla pripojiť k európskej Uber výzve #ZahoďKľúče a počas nasledujúcich dní sa prepravovať pomocou alternatívnych prostriedkov.

Ondrej Macko tak v pondelok odložil kľúče od svojho obľúbeného auta a prechádza na iné formy dopravy. Ako prebiehalo zahadzovanie kľúčov od auta si môžete pozrieť v našom videu.

Počas týždňa sa budeme prepravovať hlavne verejnou dopravou, no využijeme aj systém zdieľania automobilov a ak to dovolí počasie, posadíme sa aj na bicykel. Ondrej na konci týždňa odchádza na služobnú cestu do Ríma a preto jeho štafetu preberie Roman Kadlec, ktorý bude takisto počas celého týždňa využívať alternatívne spôsoby dopravy.

O našich cestách a zážitkoch vás budeme pravidelne informovať na našom facebooku ako aj na stránke. Na konci týždňa uverejníme aj sumárny článok o tom, ako je to je žiť bez auta, pokiaľ ste na jeho každodenné využívanie zvyknutí. Našim cieľom je ukázať, že sa vieme zaobísť aj bez auta a pri preprave využiť hlavne zdieľané zdroje.

Budeme radi ak sa do výzvy zapojíte aj vy a napíšete nám svoje zážitky, prípadne nám zašlete aj fotografie z toho, ako sa prepravujete alternatívnymi dopravnými prostriedkami. Výsledkom nášho spoločného snaženia by mali byť voľnejšie cesty a čistejší vzduch nielen v našom hlavnom meste, ale na celom Slovensku.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu