Spoločnosť HMD vsadí na kvalitné fotoaparáty, v ktorých vidí potenciál na návrat medzi elitu.

Nie je tomu tak dávno, kedy boli telefóny Nokie synonymom toho najlepšieho, čo ste si mohli dopriať. Platilo to v oblasti kvality konštrukcie, jednoduchého používateľského prostredia, štýlového dizajnu a v neposlednom rade i kvalitou fotoaparátu.

Silná reputácia kvality fotografií zhotovených, dnes už legendárnym fínskym výrobcom, bola do značnej miery ovplyvnená partnerstvom s nemeckou spoločnosťou Carl Zeiss, ktorá patrí medzi najstaršie a najlepšie hodnotené firmy na svete v segmente optiky. Či ste vlastnili model N95, alebo novšiu Lumiu 1020, mohli ste si byť istý, že vďaka Zeiss optike fotíte s aktuálnou špičkou na trhu.

Čo však po zmene vlastníka značky Nokia? Bude po jej obrode a akvizícii spoločnosťou HMD Global kvalita fotografií odsúdená na priemernosť? Zdá sa, že môžeme zostať kľudní. HMD Global sa totiž dohodla na spolupráci so spoločnosťou Zeiss, čo znamená, že zobrazovacie technológie renomovanej nemeckej spoločnosti uvidíme v smartfónoch so značkou Nokia aj v budúcnosti. V dohode je zakotvená spolupráca v oblasti dizajnu fotoobjektívu, softvéru i samotnej kvality štandardných funkcií zobrazovania.

Spoločnosti zatiaľ oficiálne neoznámili, ktorá chystaná Nokia od HMD Global bude touto optikou vybavená. Je možné, že ju uvidíme v očakávanej vlajkovej lodi s označením Nokia 9. Tak či onak, tento krok by mohol posilniť šance na úspech fínskej značky na návrat medzi top hráčov, aj keď to bude pravdepodobne ešte dlhá a neľahká cesta.

Zdroj: Engadget

Nechajte nám správu