Spoločnosť Dell Technologies dnes oznámila dokončenie akvizície spoločnosti EMC Corporation.

Vznikla tak skupina spoločností, ktoré organizáciám poskytujú infraštruktúru potrebnú pre budovanie ich digitálnej budúcnosti, transformáciu IT a ochranu ich najdôležitejšieho majetku – informácií. Táto kombinácia robí z Dell Technologies lídra na trhu s hodnotou 74 miliárd dolárov, ktorý má k dispozícii expanzívne technologické portfólio pre riešenie zložitých zákazníckych problémov v rýchlo sa rozvíjajúcich oblastiach priemyslu ako hybridný cloud, softvérovo definované dátové centrá, konvergovaná infraštruktúra, platforma-ako-služba, dátová analytika, mobilita a kybernetická bezpečnosť.

Dell Technologies poskytuje služby 98 percentám spoločností v rebríčku najväčších firiem sveta Fortune 500 a lídrom v rôznych odvetviach. Dve najväčšie oblasti, v ktorých Dell Technologies pôsobí, sú klientské riešenia Dell a infraštruktúrne riešenia Dell EMC. Obe tieto oblasti podporuje divízia Dell EMC Services. Okrem toho pod Dell Technologies patria aj produkty a služby Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream a VMware. Táto kombinácia umožňuje skupine sústrediť sa na globálne významné inovácie a poskytovať riešenia pre veľké spoločnosti. Veľkosť Dell Technologies umožní viac inovácií a investícií do výskumu a vývoja, predaja a marketingu, služieb a podpory a vytváranie účinnejších a nákladovo efektívnejších riešení pre zákazníkov. Spoločnosť je v súkromne riadenou spoločnosťou, čo jej v čase, kým verejne oznámi finančné výsledky, umožní orientovať investície na zákazníkov a partnerov celého ekosystému v dlhodobom horizonte.

dell_emc_logo_nowat

„Sme na začiatku ďalšej priemyselnej revolúcie. Náš svet je každou minútou stále viac prepojený a inteligentný, až bude nakoniec prepletený internetom vecí, čo našim zákazníkom prináša neuveriteľné možnosti. To je dôvod, prečo sme vytvorili Dell Technologies. Máme produkty, služby, talent i globálnu silu na to, byť iniciátorom zmien a partnerom našich zákazníkov, veľkých aj malých, na ich digitálnej ceste,“ hovorí Michael Dell, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Dell Technologies.

Dell Technologies v sebe spája silu spoločnosti Dell na trhu malých a stredných firiem s pozíciou EMC v segmente veľkých podnikov. Vďaka tomu sa radí medzi lídrov na dvojmiliardovom trhu (v USD) informačných technológií vo viacerých vysoko rastových oblastiach. V hodnotení 20 Gartner Magic Quadrants mu patrí pozícia lídra s portfóliom viac ako 20 000 patentov a aplikácií. Ako súčasť dnešného oznámenia, firma predstavila svoj nový branding.

Finančné podmienky

Uzavretím transakcie 7. septembra 2016 akcionári EMC obdržali 24,05 USD za akciu v hotovosti a vo zvláštnych akciách, ktoré sledujú hodnotu časti ekonomického záujmu EMC v softvérovej spoločnosti VMware, kde je väčšinovým vlastníkom EMC. Na základe odhadovanej pozície EMC na konci obchodovania na burze, dostali akcionári EMC 0,11146 akcie v novej spoločnosti za každú akciu EMC. Hodnota týchto akcií sa môže líšiť v závislosti od trhovej hodnoty VMware a s ohľadom na rozdielne parametre starých a novonadobudnutých akcií.

Prečítajte si aj:

Dell kúpil EMC. Ide o najväčší obchod medzi IT spoločnosťami

Značky:

Nechajte nám správu