Dashbot je šikovné príslušenstvo do auta, ktoré vám dizajnom pripomenie kultový seriál Knight Rider. 

Ďalší týždeň, ďalší zaujímavý Kickstarter. Tentokrát sa pozrieme na prídavný počítač na palubnú dosku, ktorý sa skamaráti s vašim telefónom a bude slúžiť ako centrum pre všetko. Komunikácia s Dashbotom prebieha ústne, funguje podobne ako Siri či Cortana. Dokonca má integrovanú aj virtuálnu asistentku Alexu od Amazonu.

dashbot-static_nowat

Dashbotu poviete čo chcete a on to vykoná. Spolupracuje s prakticky všetkými hudobnými službami (vrátane Soundcloud, Spotify, Apple Music, Google Play Music, atď.) a vďaka otvorenému API môžu vývojári pridať podporu aj ďalších služieb. Dokáže sa spojiť s GPS navigáciou a pekne vám križovatku po križovatke hovoriť a znázorňovať kam máte odbočiť. Taktiež vie prečítať nahlas aj textové správy a povedať vám kto volá. A samozrejme, môžete správy aj diktovať a odoslať hlasovým pokynom.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lbV-DGsKBPw&w=560&h=315]

 

Dashbot sa napája zo zapaľovača a k audio systému sa pripája pomocou AUX konektora. Pre staršie modely áut je k dispozícii aj retro balíček s FM vysielačom a kazetovým adaptérom. Ďalším doplnkovým príslušenstvom je rozšírenie s pripojením k samotnému autu cez OBD-II konektor. Vďaka tomu Dashbot zistí a bude vás informovať o stave auta samotného.

Za projektom stojí firma Next Thing Co. Možno ju poznáte vďaka projektu 9 dolárového počítača, s ktorým zožala nemalé úspechy. Práve tento počítač je mozgom Dashbotu a zároveň má tak podporu relatívne veľkej komunity nadšených vývojárov.

dashbot-specs_nowat

Ak by ste si chceli Dashbot zakúpiť, môžete podporiť projekt na Kickstarteri. Cena za základný Dashbot začína na 49 dolároch, ak si priplatíte 15 dolárov, získate retro balíček alebo priame spojenie s autom. Za celkovú cenu 75 dolárov získate Dashbot, retro balíček aj priame spojenie s autom.

Zdroj: Kickstarter

Nechajte nám správu