Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Audi R8, Porsche 981 Boxster alebo Tesla Model X. Aj takéto exotické kúsky sú v ponuke platformy HoppyGo

Výhodou platformy HoppyGo je pestrosť. Ako cenová – na výber sú vozidlá už za približne 20 eur na deň, tak aj podľa typu auta. Drobné mestské modely ako Renault Clio, SUV ako napríklad Volkswagen Touareg až po dodávky ako Fiat Ducato na presťahovanie celého bytu. Ale v ponuke sú aj nevšednosti, alebo lepšie povedané exotické kúsky. HoppyGo je tak unikátna príležitosť ako si na vlastnej koži vyskúšať ako sa jazdí na superšportoch alebo ako by fungoval život s elektromobilom.

Vybrali sme 10 najzaujímavejších a najnevšednejších áut, ktoré si môže ktokoľvek požičať len pár kliknutiami v aplikácii. V niektorých prípadoch to bude pravdepodobne jediná možnosť ako si na danom vozidle zajazdiť alebo sa vybrať na výlet. S výnimkou tých, ktorí majú za suseda alebo rodinného príslušníka zberateľa vozidiel.

Spomenuté ceny sú vrátane poistenia.

Land Rover Discovery

Ozajstná nevšednosť v ponuke HoppyGo, hlavne pre milovníkov aj offroadovej jazdy. Majiteľ zo Šamorína ponúka za 70 € na deň Land Rover Discovery, ktorý bol upravený pre viacero dobrodružných ciest, naposledy Rally Budapešť Bamako 2020. Predtým Čierna Hora, Albánsko, Bosna, Srbsko, Poľsko. Vozidlo je upravené pre jazdy v teréne, má zdvihnutý podvozok o 5 cm, naviják, off-roadový kardan, pevnejšie tlmiče, ochrany podvozku a diferenciálu. Je to ideálny spoločník na rybačku, festival, alebo jazdu mimo ciest, tam kde je to povolené.

BMW 730

Možno sa vaša limuzína práve servisuje. Alebo jednoducho potrebujete na špeciálnu udalosť veľmi reprezentatívne vozidlo. Stačí pár klikov a môžete si požičať BMW 730 v plnej výbave v koži, s dvojicou zadných monitorov a Blu Ray prehrávačom, masážnymi sedadlami aj vzadu. To všetko s motorom s výkonom 260 koní. Len si je potrebné pripraviť 231 eur na deň, prípadne aj citeľne menej pri dlhšom zapožičaní. Táto limuzína je dostupná v Bratislave.

Škoda Enyaq iV

HoppyGo je zatiaľ stále jedinečná možnosť, ako si naplno užiť stále čerstvú novinku, prvé plne elektrické SUV od značky Škoda. Navyše po celom Slovensku. EnyaQ iV je totiž dostupný u viacerých majiteľov a firiem od Bratislavy, cez Ružomberok až po Košice. Ide o model EnyaQ iV 80, čo znamená kapacitu batérie 82 kW s WLTP dojazdom až do 537 kilometrov, zrýchlením z 0 na 100 km/h za 9 sekúnd a podporou rýchleho 125 kW nabíjania. Takto si na vlastnú kožu vyskúšate, či je práve pre vaše potreby vhodný elektromobil.

Tesla Model 3 Performance 2019

Okrem EnyaQ iV sú na HoppyGo aj ďalšie elektromobily. Aj od legendárnej Tesly. V Bratislave je dostupný Model 3 Performance za 364 eur na deň. Modrá Tesla 3 je v plnej výbave, vrátane rozšíreného autopilota. Užiť si môžete auto so 480 koňmi, ktoré dokáže vystreliť z 0 na 100 km/h za neuveriteľných 3,3 sekundy a pritom má normovaný WLTP dojazd 567 kilometrov.

Tesla Model X P90D

Do tretice ešte tento rodinný elektromobil, ktorý zaujme všetkých naokolo – stačí otvoriť zadné dvere. Otvárajú sa totiž dohora. Nie je to zďaleka jediná nevšednosť tohto auta. Model X P90D s takmer 470 koňmi zrýchľuje z 0 na 100 km/h len za 4 sekundy a priemerný dojazd má približne 450 km. Toto 5-miestne rodinné, ale pritom veľmi športové SUV majiteľ v Bratislave ponúka za 362 eur na deň. Výhodou je, že má predplatené nabíjanie na všetkých Tesla Supercharged nabíjacích staniciach, takže za „palivo“ už nič neplatíte.

Porsche 981 Boxster S

Znova kabriolet z jednej z najšportovejších stajní, v tomto prípade v agresívnej žltej farbe. Majiteľ úplne nešpecifikoval výbavu, ale po požičaní sa vám do rúk dostane superšport s výkonom 232 kW, teda 315 koní s automatickou dvojspojkovou prevodovkou starý len 2 roky. Nechýba prakticky plná výbava, preto nejde o lacnú záležitosť. Ale hoci len víkend s takým autom môže byť nevšedný zážitok. Majiteľ z Bratislavy ho ponúka za 487,50 € na jeden deň. 

Mercedes GLE Coupe

Nedá sa uprieť, že toto spojenie SUV a športového kupé má neprehliadnuteľný štýl. Pri tomto modeli, ktorý majiteľ ponúka v Košiciach si užijete športové doplnky exteriéru a aj luxusný interiér. Samozrejme s poriadnou dávkou výkonu vďaka 3-litrovému motoru s výkonom viac ako 360 koní. Z toho sa dá dedukovať, že to nebude lacná záležitosť. Deň s týmto prémiovým vozidlom stojí 285 eur.

Škoda Superb iV

Limuzína Superb možno nebude pre väčšinu ľudí niečo exotické alebo nevšedné. V tomto prípade však ide o poslednú verziu plug-in edície. Je to tak znova nevšedná príležitosť ako si na vlastnej koži vyskúšať každodenný život s autom, ktoré má pod kapotou 110 kW benzínový 1.4 TSI motor a v maske chladiča zas schovanú zásuvku pre nabíjanie 50 kW elektromotora s dojazdom okolo 50 km. Získate objektívnu predstavu o spotrebe. A ešte si vyskúšate pohodlie a ďalšie technológie najnovšieho Superbu. Ten je dostupný v Bratislave za 75 eur na jeden deň.

BMW Z4

V ponuke HoppyGo nájdete aj pomerne raritný kabriolet, s ktorým sa môžete cítiť ako James Bond. Hoci vo filme Zlaté oko jazdil na staršej generácii Z4, aj tento model z roku 2005 má svoje čaro. Majiteľ z Bratislavy ho ponúka za rovných 100 eur na jeden deň. Zajazdiť si tak môžete na tmavomodrej verzii s benzínovým 2,2 litrovým motorom s výkonom 125 kW alebo 170 koní, automatickou prevodovkou, xenónmi a vyhrievanými sedadlami. Ale babie leto je za rohom, ešte sa na kabriolete bude dať vyšantiť.

Audi R8

Pravdepodobne najvýkonnejšie vozidlo v ponuke HoppyGo je Audi R8 Spyder, teda kabriolet z roku 2011. Podľa dostupných informácii ide o model s 5,5-litrovým benzínovým motorom V10 s výkonom 386 kW alebo úctyhodných 525 koní, automatickou prevodovkou a pohonom 4×4. A ako bonus zvuk, za ktorým sa otočí polovica ulice. Pretože ruku na srdce, takéto auto si nepožičiate na odvezenie detí na krúžok alebo na nákupy v IKEA. Preto je aj cena zapožičania prémiová. Majiteľ v Bratislave si za deň pýta rovných 500 eur.

Ak patríte k majiteľom nevšedných áut, tiež sa s nimi môžete podeliť sa ostatnými fanúšikmi tej ktorej značky a popritom ešte zarobiť. Ale HoppyGo nie je zďaleka len o luxusných limuzínach a športových kabrioletoch. Nájsť a súčasne ponúknuť na zdieľanie tam môžete aj staršie modely (do 15 rokov alebo 300-tisíc kilometrov), ktoré často stoja aj dlhé dni a týždne nevyužité na parkovisku.

Značky: