Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jarná kampaň 365 banky, v ktorej využila nový marketingový prístup, tzv. „crowdvertising“, a vyzvala ľudí, aby jej natočili spoty z pohodlia svojej obývačky, zabodovala. Na tohtoročnom Zlatom klinci si odnáša prvé miesto v kategórii Kreativita v čase korony. Kampaň „Reklamy z obývačky“ bola komplexnou a ucelenou televíznou, ako aj online kampaňou, ktorá vznikla ako reakcia na situáciu spojenú s koronavírusom.

S cieľom podporiť zodpovedný prístup a dodržanie sociálneho dištancu počas nastupujúcej pandémie koronavírusu na Slovensku prišla 365 s netradičnou výzvou. Natočte nám spot, pustíme ho v telke – tak znel jej odkaz. Banka tak dala príležitosť stať sa hlavnými aktérmi jej spotov bežným ľuďom, ktorí sa ocitli v úlohách hercov, kameramanov, rekvizitárov či strihačov. Za kampaň „Reklamy z obývačky“ získala 365.bank na dnešnom online vyhlásení cien Zlatý klinec skvelé prvé miesto v kategórii Kreativita v čase korony.

Pri spustení výzvy natočiť nám spoty sme mali radosť z veľkého ohlasu predovšetkým z radov laickej verejnosti. Dnes sa tešíme opäť, pretože tento koncept zaujal a uspel aj v hodnotení odbornej verejnosti. Veľká vďaka patrí všetkým kolegom, ktorí sa na kampani podieľali, ako aj našej reklamnej agentúre, pretože v takom krátkom čase vedeli flexibilne zareagovať na vzniknutú situáciu a dotiahnuť jej nosnú myšlienku až do úspešného konca. V neposlednom rade sa chceme touto cestou poďakovať aj všetkým hlavným aktérom našich spotov, ktorí sa rozhodli takto netradične a kreatívne vyplniť svoj čas strávený doma,“ hovorí Linda Valko Gáliková, PR manažérka 365.bank.

Do výzvy sa zapojilo 80 rodín a ich známych, ktorí poslali svoje podomácky natočené videá podľa vopred definovaných scenárov. Točilo sa vo dne i v noci, v pohodlí obývačiek či záhrad. Spolu s reklamnou agentúrou Wiktor Leo Burnett vybrala banka 11 najlepších spotov a odvysielala ich v televízii. Za posledný, dvanásty postupujúci mala pritom možnosť hlasovať aj verejnosť. Ostatné reklamy z obývačky boli nasadené do online priestoru a na sociálnych sieťach.

 

Vizitka kampane:

Agentúra: Wiktor Leo Burnett

Creative Director: Martin Motáček

Strategy Director: Vladimír Lefík, Dominika Múdra

Art Director: Tomáš Galajda

Graphic Designer: Juraj Vačko

Copywriter Senior: Martin Motáček

Copywriter: Lucia Kekeňáková, Slavomír Baran

Account Manager: Michal Kopriva

Produkcia: JOJ Production, Katarína Kintlerová

Značky: