Profesionálna grafická karta nebude jediné lákadlo týchto špecializovaných notebookov.

Po započítaní špeciálnych edícií s prívlastkom Pro bude tvoriť rodinu notebookov ConceptD až 6 modelov. Najvybavenejší ConceptD 9 Pro bude ako jediný s procesorom až do verzie Intel Core i9. V ostatných prípadoch to bude procesor Core i7. A platí pre všetky, že pôjde o takmer najnovšiu, deviatu, generáciu týchto CPU. Desiata generácia procesorov Core je síce dostupná a ohlásená v niektorých novinkách notebookov Acer alebo ASUS. Reálne si však na tieto modely ešte budeme musieť minimálne mesiac či dva na našom trhu počkať.

Výkon a dobrá cena

ConceptD 3 (s grafikou NVIDIA GeForce GTX 1650) a ConceptD 5 (s grafikou NVIDIA GeForce RTX 2060) sú zamerané pre kreatívne orientovaných používateľov. Patria zároveň medzi najlacnejšie modely a na výber budú v 15,6 alebo 17,3-palcovej verzii. Štandardné čierne vyhotovenie doplní aj špeciálny biely variant vo farbe pristine white.

Tichý a výkon na cestách

ConceptD 3 Pro a ConceptD 5 Pro už dostávajú do výbavy grafickú kartu NVIDIA Quadro určenú pre grafický a priemyselný dizajn. Trojková séria je zameraná aj na tichú prevádzku počas najvyššej záťaže a to s hlučnosťou pod 40 dBA. Päťková s IPS displejom do rozlíšenia 4K ponúkne grafický variant do verzie QUADRO RTX 3000. Displej s validáciou Pantone pokryje až 100 % gamutu Adobe RGB.

ConceptD 5 / ConceptD 5 Pro

Tenké telo a vysoký výkon

ConceptD 7 Pro má 15,6“ 4K displej s hrúbkou iba 17,9 mm a hmotnosťou do 2,1 kg. V rámci konfigurácií tu je voliteľná grafika NVIDIA Quadro RTX 5000 vhodná pre softvérových vývojárov, dátových analytikov a CAD návrhárov.

Najsilnejší so závesným displejom

ConceptD 9 Pro je najvybavenejší a zároveň najdrahší stroj z tejto rodiny. Ponúkne uchytenie displeja Ezel Aero Hinge, ktoré umožní jeho otočenie alebo prevrátenie a bude na trhu vo veľkosti so 17,3“ 4K displejom.

Pokrývajúcim 100 % gamutu Adobe RGB a validáciou Pantone. Vo výbave je takisto karta NVIDIA Quadro RTX 5000 s podporou Deep Learning a umelou inteligenciou. Stylus Wacom EMR je k notebooku prichytený magneticky a podporuje 4096 úrovní citlivosti.

Ceny a dostupnosť

  • ConceptD 3 bude dostupný v októbri za cenu od 1199 EUR.
  • ConceptD 3 Pro bude dostupný v novembri za cenu od 1499 EUR.
  • ConceptD 5 bude dostupný v novembri za cenu od 1999 EUR (15,6″)/ 2199 EUR (17,3″).
  • ConceptD 5 Pro bude dostupný v decembri za cenu od 2499 EUR (15,6″) / 2599 EUR (17,3″).
  • ConceptD 7 Pro bude dostupný v novembri za cenu od 2599 EUR.
  • ConceptD 9 Pro bude dostupný v novembri za cenu 5499 EUR.

Zdroj: Acer, vlastné

Fotografie: Ondrej Macko

Prečítajte si aj:

Acer predstavil najľahší 14-palcový notebook s dedikovanou grafickou kartou

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.