Podobná situácia bude aj v iných službách.

Heslá už dnes neponúkajú tak pokročilé zabezpečenie, ako tomu bolo kedysi. Dôvod je ten, že útočníci z času na čas ukradnú databázu prihlasovacích emailov a hesiel nejakej služby a tieto dáta sprístupnia iným útočníkom.

Tí sa následne môžu pokúsiť použiť ukradnuté kombinácie na prihlásenie do účtov v iných službách. A ako zistil Microsoft, 44 miliónov Microsoft účtov využíva heslo, ktoré bolo v minulosti ukradnuté a je dostupné pre útočníkov.

Na novinku upozornil portál ZDNet. Výskumníci Microsoftu analyzovali prihlasovacie údaje do všetkých Microsoft účtov a porovnávali ich s databázou 3 miliárd ukradnutých hesiel. Výsledkom bolo už spomenutých 44 miliónov účtov, ktorých zabezpečenie môže byť kompromitované.

Microsoft automaticky vyresetoval heslá pre všetky postihnuté účty. Zároveň odporúča využitie verifikácie v dvoch krokoch. Táto forma pokročilého zabezpečenia podľa Microsoftu úspešne zastavila 99,9% útokov. A my odporúčame, aby ste používali v každej dôležitej službe unikátne heslo, ktoré nepoužívate inde.

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ochrante-si-pouzivatelske-konta/108409

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit