Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Papierové knihy budú mať vždy miesto v našich srdciach, ale nie v dovolenkových batožinách. Užite si literárne príbehy na cestách v štýle 21. storočia. Elektronicky. Nákupný radca Heureka prináša 5 dôvodov, prečo si na dovolenku zabaliť práve čítačku.

  1. Nikdy vám nevyschne zdroj čítania

Určite aj vy poznáte ten pocit frustrácie, keď sa vám uprostred letnej dovolenky v zahraničí minie materiál na čítanie. Najbližší zdroj kníh a časopisov v materinskom jazyku je stovky kilometrov ďaleko, a jediné, čo máte poruke, je mesiac starý slovenský bulvárny plátok od rekreantov z predchádzajúceho turnusu.

Toto dnes už skutočne nemusíte zažívať. Vďaka štedrej kapacite čítačiek e-kníh budete mať vždy pri sebe toľko príbehov, že by ste potrebovali hneď niekoľko dovoleniek, aby ste ich stihli všetky prelúskať. „Napríklad víťaz súťaže Produkt roku v kategórii čítačiek – Amazon Kindle Paperwhite 2 – má vnútornú pamäť na ukladanie kníh vyše 4GB, a tak sa doň vojdú aj tisíce kníh,“ hovorí obsahová manažérka najnavštevovanejšieho nákupného portálu Heureka.sk Alexandra Čermáková.

  1. Môžete si dovoliť meniť vkus

Zoznámili ste sa na pláži s vnadným cudzincom a premkla vás romantická nálada, ale v čítačke máte nahraté samé thrillery? Žiaden problém! Väčšina zariadení tejto kategórie ponúka možnosť bezdrôtového sťahovania kníh prostredníctvom wi-fi. Zadajte dielo, autora alebo žáner, čo vás zaujíma a o pár minút už môžete čítať. „Aj podľa užívateľov Heureky patria do desiatich najobľúbenejších e-kníh na internete rôzne žánre – historické romány, detektívky, príbehy o láske alebo obľúbené knihy na tému dosiahnutie úspechu,“ potvrdzuje Alexandra Čermáková z Heureky.

  1. Vyhnete sa tomu, že si váš partner spraví z knihy podšálku

Veľa ľudí, zvlášť tých, čo sa na knihy dívajú pragmaticky a nie ako na posvätné objekty ľudskej múdrosti, si mýli rozčítané knihy povaľujúce sa po stole s podšálkami a pokojne si na ich tvrdý obal kladie kávu a iné nápoje. Ešte barbarskejším, ale nie zriedkavým, je ich alternatívne využitie pri zabíjaní dotieravého hmyzu. Pravdepodobnosť, že by niekomu napadlo zneužiť na tieto účely čítačku kníh, je, uznajte sami, mizivá. „Aby ste však aj čítačku kníh chránili pred neopatrným použitím, môžete si vybrať zo stoviek obalov a puzdier na čítačky, ktoré sú na Heureke k dispozícii – od klasických čiernych po extravagantne vzorované a farebné obaly,“ dopĺňa Alexandra Čermáková.

  1. Môžete si „ušiť“ e-knihu na mieru

Zatiaľ čo klasická kniha má jasne stanovené limity definované materiálom, čítačky elektronických kníh  sú oveľa flexibilnejšie, čo výrazne zvyšuje úroveň komfortu pri čítaní. „Zmeny vo veľkosti či type fontov, podsvietenie umožňujúce čítať aj v úplnej tme, pridávanie záložiek či kopírovanie pasáží textu… toto všetko je len zlomok vymožeností, ktoré s čítačkou môžete objavovať,“ zdôrazňuje Alexandra Čermáková z Heureky.

  1. Šetríte nielen lesy, ale aj peniaze

Moderné čítačky sú nielen skladné, ale aj energeticky nenáročné a finančne čoraz dostupnejšie. „Ceny u obľúbených modelov klesli v niektorých prípadoch až o polovicu,“ potvrdzuje Alexandra Čermáková. Podľa najnavštevovanejšieho česko-slovenského nákupného poradcu Heureka.sk zaznamenali čítačky na Slovensku boom pred dvoma rokmi v predvianočnom období, a hoci ich dnes pomaly vytláčajú multifunkčnejšie tablety, práve v období letných dovoleniek dopyt po nich znova silnie. Na výber sú modely od 40 až po 340 eur, čo uspokojí potreby ekonomických čitateľov aj technologických fajnšmekrov.

Značky: