Venujete sa cyklistike a radi by ste sa dozvedeli viac o svojich výsledkoch? Ste tu správne. Ponúkame vám zoznam piatich užitočných aplikácií, vďaka ktorým zistíte všetky detaily o trase, ktorú ste na bicykli absolvovali. Okrem základných údajov ako sú vzdialenosť, rýchlosť či čas vám ponúkajú aj oveľa zaujímavejšie funkcie, napríklad informácie o činnosti srdca, slovné povzbudzovanie či vymodelovanie vlastnej 3D mapy prejdenej trasy.

  1. Strava

Strava je jednou z najpopulárnejších GPS aplikácií zameraných na cykloturistiku. Ponúka množstvo praktických funkcií zaznamenávajúcich jazdy, ktoré sa nahrávajú do vášho osobného Strava profilu. Aplikácia už počas jazdy sleduje a zobrazuje všetky vaše štatistiky, vrátane rýchlosti, času, vzdialenosti i trasy, ktorú ste už prekonali. Po ukončení cyklotúry prepočítava aj ďalšie aspekty, a to napríklad prevýšenie či spálené kalórie. Ako bonus vás tiež informuje, či ste prekonali rekord v nejakom z mnohých segmentov aplikácie. Navyše, okrem zlepšenia vlastných výsledkov môžete tipovať aj na výsledky profesionálnych cyklistov.

Dostupné pre: iOS, Android

Cena: Zadarmo (platená verzia dostupná pre tých, ktorí sa chcú stať prémiovými členmi)

www.strava.com

  1. Relive

Zaznamenajte si trasu prostredníctvom aplikácie Strava alebo Endomondo a aplikácia Relive vám ju prehrá na 3D mape. A nielen to. Realistický 3D model dopĺňajú aj údaje o vašej rýchlosti, výkonovými dátami, srdcovou frekvenciou a akýmikoľvek inými údajmi, ktoré ste v rámci aplikácie Strava odovzdali. Môžete tak sledovať, ako sa váš tep zmenil počas zdolávania náročného stúpania alebo napríklad aj rýchlosť, ktorú ste dosiahli v cieľovej rovinke.

Dostupné pre: iOS, Android

Cena: Zadarmo (podmienkou je konto na Sufferfest, kde sa platí mesačné členstvo)

www.relive.cc

  1. Map My Ride

Map My Ride bola jedna z prvých aplikácií, ktorá ponúkala prehľad o absolvovaných cyklotrasách vôbec. Napriek tvrdej konkurencii má stále čo ponúknuť a do boja o miesto vo vašom telefóne sa aktívne zapája. Zaznamenáva množstvo údajov o vašej jazde. Jednými z mnohých sú vzdialenosť, rýchlosť, nadmorská výška a podrobná trasa. Štatistické vyhodnotenie potom môžete uploadovať na stránku aplikácie, kde sú ešte detailnejšie zanalyzované.  O svoje výsledky sa môžete podeliť aj s inými používateľmi. Rovnako ako Strava, aj Map My Ride týmto spôsobom podnecuje okrem iného aj súťaživosť medzi používateľmi, pretože prináša šancu porovnávať výsledky s ostatnými a nastavovať nové rekordy.

Dostupné pre: iOS, Android, Windows

Cena: Zadarmo (dostupná je aj platená verzia)

www.mapmyride.com

  1. Endomondo

Služba Endomondo sa od klasických aplikácií pre cyklistov odlišuje. Jej hlavným cieľom totiž nie je len číre zaznamenávanie vašich aktivít. Endomondo je navrhnutý ako osobný tréner, ktorý vás má motivovať. Medzi jeho zaujímavé funkcie patrí napríklad zvukové povzbudzovanie. Navyše nie je zameraný výhradne len na cyklistiku a beh. Okrem toho dokáže zozbierať štatistiky o približne 40 iných športoch.

Dostupné pre: iOS, Android, Windows Phone, Blackberry

Cena: Zadarmo (dostupná je aj platená verzia)

www.endomondo.com

  1. Bike Computer

Aplikácia Bike Computer skutočne prináša to, čo sľubuje jej názov. Ak používate svoj telefón pri športe ako počítač, táto aplikácia vám poskytne takmer všetky údaje, ktoré budete potrebovať. Je kompatibilná so systémom Strava a v prípade núdze dokáže zavolať na telefónne číslo, ktoré si sami vopred zvolíte. Vývojári ako veľké plus udávajú aj fakt, že Bike Computer funguje o 12 % energeticky efektívnejšie ako akákoľvek iná aplikácia, ktorá sleduje pohyb a trasu. Na základe toho cyklisti môžu o niečo predĺžiť životnosť svojich batérií.

Dostupné pre: iOS, Android

Cena: Zadarmo (dostupná je aj platená verzia)

www.bikecomputer.co

Značky: