Dôvodom sú problémy vo výrobe.

Apple sa tento rok chystá predstaviť až trojicu nových iPhonov. Dva z nich by mali využívať lepší, no o to drahší OLED displej a ten tretí zase lacnejší LCD displej, aby mohol byť cenovo dostupnejší pre širokú skupinu ľudí. Všetky tri nové modely by mali už disponovať odomykaním pomocou tváre Face ID, namiesto súčasného odomykania za pomoci Touch ID.

V súvislosti s výrobou LCD displejov sa však údajne vyskytli problémy, v dôsledku ktorých výroba mešká približne mesiac. Do septembra sa aj napriek tomu stihne vyrobiť mnoho zariadení, no pravdepodobne nie dostatok na to, aby sa spoločnosť rozhodla tento iPhone uvoľniť do predaja. Tradične totiž najlepšie predaje bývajú prvé týždne a mesiace po predstavení novinky a nedostatok zariadení by mohol spôsobiť vážny problém.

Z technického hľadiska sa s LCD displejmi pracuje oveľa ťažšie, než s OLED displejmi. LCD displej totiž nie je tak flexibilný a výrazne ťažsie sa s ním pracuje v prípade, že má pokrývať takmer celú prednú stranu smartfónu a zároveň obsahovať populárny výrez, ktorý preslávil súčasný iPhone X.

Zdroj: appleinsider

Prečítajte si aj:

VIDEO: Nerešpektovala pravidlá a jej iPhone zletel zo 137 metrov. Stala sa vďaka tomu hitom internetu

Značky: