Nový „telefón“ môže používateľom pomôcť aj ako terapeutická pomôcka.  

Smartfóny sú často veľmi návykové a používatelia sa s nimi hrajú celé dni, prípadne neustále sledujú nové informácie. Pre mnohých pritom môže byť dôležité iba niečo držať v ruke a stimulovať pocit dotyku, aký by zažili na normálnom smartfóne. Z toho dôvodu sa Klemens Schillinger rozhodol vyrobiť „náhradný telefón“, ktorý všetky tieto pocity umožní jeho majiteľovi zažiť, pričom sa nikdy nevybije.

Novinka je vyrobená z ťažkého a veľmi kvalitného plastu v ktorom je osadených päť kamenných guličiek. Vďaka ním môže jeho majiteľ stimulovať všetky časté gestá, ktoré sa na smartfóne dajú vykonávať. Telefón vie tak uspokojiť všetky najčastejšie skupiny používateľov od swiperov, cez scrollerov až po zoomerov.

„Telefón by sa dal označiť aj ako protéza, keďže jeho funkčnosť sa obmedzuje iba na predmetné pohyby. To dokáže pomôcť závislým od telefónu pri riešení ich abstinenčných príznakov,“ spomína autor projektu.

Nejedná sa však o jediné zariadenie, ktoré Schillinger vyrobil. Nedávno predstavil aj offline lampu, ktorá sa zapínala iba vtedy, keď ste do jej odkladacieho priestoru vložili predmet o veľkosti smartfónu.

Zdroj: TechCrunch

Značky: