Viete, kedy sú tie najrušnejšie časy na objednanie jazdy počas Silvestra na Slovensku? Ak si chcete zjednodušiť objednávku prepravy a zrýchliť cestovanie počas obdobia nadchádzajúcich sviatkov, čítajte pozorne.

Alternatívna prepravná služba Taxify zanalyzovala jazdy z minulého roku a existuje tak predpoveď pre najvyťaženejšie časy na objednanie si jazdy počas silvestrovských osláv. Podľa údajov spoločnosti sa väčšina zákazníkov 31. decembra presúva po meste medzi 18.00 a 21.00 hod. Na Nový rok 1. januára je najrušnejsie od 01.00 do 05.00, pričom práve hodina po polnoci je čas, kedy zákazníci potrebujú odvoz najviac. Počet ľudí objednávajúcich si jazdu v najžiadanejšom čase prekračuje obvyklý dopyt dokonca viac ako trikrát.

Z dôvodu poskytnutia dostatočného množstva áut pre cestujúcich, ktorí sa potrebujú rýchlo prepraviť v populárnom čase, môžu byť v oblastiach s vysokým dopytom aj vyššie ceny. Aj to totiž motivuje vodičov jazdiť v oblastiach s vysokým dopytom počas Silvestra. Cestujúci však vidia presné cestovné ešte pred objednaním jazdy.

“Počas sviatkov je dôležité, aby ste sa dostali tam, kam potrebujete načas – najmä na Silvestra, keď nechcete zmeškať ohňostroj. Pracujeme na tom, aby sme pomohli našim zákazníkom získať príjemnú a pohodlnú jazdu na párty, a to aj počas najrušnejšiej noci roka,” hovorí Roman Sysel, country manager Taxify pre Českú a Slovenskú republiku.

Značky: